Waterklaar van start

Donderdag 30 januari 2020

Ons klimaat verandert. We hebben steeds vaker te maken met extreme regenval, wateroverlast en lange perioden van droogte. Gemeenten nemen samen met waterorganisaties allerlei maatregelen om overlast in jouw wijk te voorkomen. Maar die maatregelen zijn onvoldoende om de problemen helemaal op te lossen. Dat kan alleen met hulp van onze inwoners. De gemeente Stein stelt daarom subsidie beschikbaar. Particulieren en bedrijven kunnen een bijdrage vragen als ze (een deel van) hun dak, terras of oprit willen afkoppelen van het riool.

Regenpijp? De zaag erin!

Extreme regenbuien zorgen steeds vaker voor wateroverlast. Het riool kan al dit regenwater niet verwerken waardoor straten en tuinen blank komen te staan. Wateroverlast ontstaat niet alleen door hevige regenval maar ook door steeds meer bebouwing en betegelde tuinen. Ook is het jammer als het schone regenwater via de regenpijp in het gemengd riool terecht komt en gereinigd moet worden. Meer plantjes in de tuin zorgen bovendien voor een groenere tuin. Groen ziet er mooi uit, schijnt gelukkiger te maken en het geeft minder hitte in de tuin. En met een regenton geef je makkelijk vanuit de tuin de plantjes water. Geen gezeul meer met emmertjes water vanuit de keuken!

Subsidie aanvragen

Op onze website www.gemeentestein.nl/waterklaar vind je meer informatie over hoe het aanvragen in zijn werk gaat. Ook lees je hier alle voorwaarden en kun je meteen de subsidie aanvragen. Voor de verschillende maatregelen die je treft, kan de bijdrage oplopen tot €10 euro per m2 (met een maximum van €25.000).

Samen aan de slag

Ben je benieuwd welke maatregelen je kunt nemen? Neem dan eens een kijkje op de website www.waterklaar.nl. Hier staan veel tips om wateroverlast te beperken. Maar ook heel veel informatie over onderwerpen als droogte, hittestress en waterkwaliteit. We zijn samen verantwoordelijk om het waterprobleem te beperken. Daarom zetten gemeenten, Waterschap Limburg en Waterleidingmaatschappij Limburg nu aan tot actie: samen WATERKLAAR.