Volg de Corona pagina voor een overzicht van alle maatregelen in Stein

Steinse dienstverlening gewaarborgd tijdens Citrix-perikelen

Dinsdag 21 januari 2020

Recent hebben organisaties die Citrix-software gebruiken problemen ondervonden vanwege veiligheidsrisico's. Gemeente Stein maakt voor extern dataverkeer ook gebruik van deze software, maar heeft geen hinder ondervonden van de veiligheidsrisico's. Dat betekent dat de dienstverlening richting inwoners en ketenpartners op geen enkele wijze in het geding is geweest en continue op peil was.

Vinger aan de pols
Wethouder Joep Ummels (ICT & Privacy): ‘Vanaf het eerste signaal van een mogelijk veiligheidsrisico heeft het interne team voor informatiebeveiliging en privacy (PIT) en de extern ICT-beheerder de situatie nauwgezet gevolgd en zijn steeds alle benodigde stappen ondernomen om onze omgeving optimaal veilig te houden. Parallel daaraan hebben we de laatste weken de bewaking van de systemen opgevoerd. Dat heeft ertoe geleid dat de veiligheid van gegevens is gewaarborgd volgens de normen die hiervoor zijn vastgesteld en dat we de dienstverlening kunnen blijven aanbieden die men van ons gewend is.’ De gemeente blijft uiteraard waakzaam en alert op veiligheidsrisico's naar de toekomst toe.

Beleid
De gemeente Stein investeert al jaren in privacy en informatiebeveiliging, maar ook in bewustwording hieromtrent. Deze thema’s staan hoog op de bestuurlijke en ambtelijke agenda.