Inzamelen afval 2020

Maandag 9 december 2019

Elk huishouden ontvangt van RWM vóór 1 januari de afvalwijzer. De afvalwijzer wordt op huisadres bezorgd en bevat inzameldata specifiek voor dát adres. Bij een verhuizing kan de afvalkalender dus op het adres achtergelaten worden voor de volgende bewoner.

Altijd op de hoogte zijn van afvalinzameling? Download dan de RWM-app met de handige berichtenservice indien afgeweken wordt van reguliere inzameldata in jouw straat. Daarnaast is de digitale afvalkalender ook beschikbaar via www.rwm.nl.

Belangrijke wijzigingen

Er staan in het nieuwe jaar een aantal belangrijke wijzigingen op de planning voor het inzamelen en inleveren van afval. Hieronder lees je wat er allemaal gaat veranderen.

Zijlader
Vanaf 1 januari wordt er in een aantal straten het afval opgehaald met een ander type vuilniswagen, een zogenoemde zijlader. Dit voertuig is alleen bemand door één chauffeur. Er loopt niemand meer achter de wagen. Dit betekent dat in deze straten de afvalbakken op een iets andere manier moeten worden aangeboden. Inwoners uit de betreffende straten ontvangen een brief met verdere instructies in hun brievenbus.

Wijziging ophaaldagen
Het routesysteem van RWM wordt gedigitaliseerd en geoptimaliseerd. Daardoor kan het zijn dat het afval op een andere dag en/of op een ander tijdstip wordt opgehaald. Kijk daarom goed in de afvalwijzer of in de RWM-app wanneer het afval bij jou wordt opgehaald.

Grof tuinafval
In 2020 wordt twee keer per jaar het grof tuinafval opgehaald. Kijk in de afvalwijzer of in de RWM-app om te zien wanneer het grof tuinafval bij jou wordt opgehaald.

Klein chemisch afval
Je kunt het klein chemisch afval voortaan twee keer per maand inleveren op de volgende locaties:

  • Dorine Verschureplein, Elsloo: 1e vrijdag van de maand, 09:00u - 12:00u
  • Parkeerplaats Dieterenstraat, Stein: 3e zaterdag van de maand, 08:30u - 15:00u