Stimuleringsregeling toerisme Stein vastgesteld

Dinsdag 15 oktober 2019

Steinse ondernemers, verenigingen en instellingen in de toeristisch-recreatieve sector kunnen tot en met 2022 in aanmerking komen voor een bijdrage van de gemeente. Het budget is specifiek bedoeld voor activiteiten en initiatieven die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van toerisme onder de noemer van ‘Stein stil genieten’ en het ‘Hart van de Maasvallei’. Daartoe heeft het Steinse college van B&W recent besloten en stelt tot en met 2022 jaarlijks 40.000 euro ter beschikking.

Versterking toeristisch profiel

Wethouder Gina van Mulken: ‘Met deze stimuleringsregeling willen we ondernemers en verenigingen uitdagen om interessante toeristische initiatieven te bedenken én uit te werken. Het is een middel om samenwerking en kruisbestuiving op het gebied van toerisme tussen ondernemers, culturele verenigingen en de gemeente tot stand te brengen. Zo worden we allemaal ambassadeurs en zetten we Stein samen op de kaart!’

Stein, stil genieten

Initiatieven die bijdragen aan de toeristische profilering van Stein als Hart van de Maasvallei, het Stille Genieten, bezinning en rust komen voor een financiële bijdrage in aanmerking. Dit geldt ook voor afgeleide thema’s zoals Maascultuur, Maasvaart, streekproducten en cultuurhistorie (zoals Bandkeramiek). Na afloop van de regeling worden de resultaten geëvalueerd en wordt bekeken óf en op welke wijze voortzetting mogelijk is.

Toerisme heeft sinds de vaststelling van de toeristische visie in 2018 en de toeristische uitvoeringsagenda in 2019 een hoge prioriteit binnen de gemeente Stein. Meer informatie over deze regeling staat op www.gemeentestein.nl/subsidies