Stein verkozen tot meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg

Donderdag 10 oktober 2019

Stein is door Platform Mantelzorg Limburg (PML) uitgeroepen tot meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg! Volgens het platform verdient de gemeente Stein deze eretitel vanwege de structurele aandacht voor (jonge) mantelzorgers die sterk verankerd is binnen zowel de gemeente zelf als bij ketenpartners. Een ander belangrijk aspect is dat de gemeente goed communiceert met mantelzorgers en regelmatig de behoefte peilt.

Geluk

Wethouder Hub Janssen: ‘Wat een geluk dat er mantelzorgers zijn! Ik ben trots op al die inwoners die zich belangeloos inzetten voor het wel en wee van naasten. Maar ook een groot compliment richting onze partners zoals het Steunpunt Mantelzorg Zuid en de werkgroep Mantelzorg van de Adviesraad Sociaal Domein. Samen geven we invulling aan de uitdagingen van nu en werken we constructief aan de zorgvragen van morgen.’ De afgelopen jaren heeft de gemeente extra geïnvesteerd in de ondersteuning en waardering van mantelzorgers.

‘Mantelzorgboom’

Met de eretitel ontvangt Stein tevens een ‘mantelzorgboom’. Deze Lindeboom zal in november rond de Dag van de Mantelzorg worden geplant. Daarnaast vinden er diverse activiteiten plaats om aandacht te vragen voor mantelzorgers en het behalen van deze mijlpaal.

Traject In-voor-mantelzorg

Eerder dit jaar werd de gemeente Stein ook geselecteerd als één van de 11 gemeenten in Nederland die deel mogen nemen aan het programma ‘In voor mantelzorg-thuis’. In dit twee jaar durende traject vanuit het Ministerie van VWS gaat de gemeente samen met zorgorganisaties intensief aan de slag om de ondersteuning van en samenwerking met mantelzorgers te verbeteren.