Hoe ziet Elsloo er uit in 2030?

Wat moeten de gemeente, de woningcorporatie, de woningeigenaren, de winkeliers etc. nu gaan doen om ervoor te zorgen dat het vanaf 2030 (en daarna) ook nog prettig wonen is in Elsloo?

Dit is een belangrijke vraag voor de inwoners en ondernemers van Elsloo. Daarom gaan we, samen met hen, voor Elsloo een visie maken. Deze visie speelt in op trends en ontwikkelingen. Een stip op de horizon waar wij, samen met de inwoners en stakeholders tot 2030 naar toe gaan werken. Omdat Catsop een ander woonmilieu heeft, kijken we voor deze visie alleen naar de wijk Elsloo (en niet de kern Elsloo).

Eerste wijkbijeenkomst

Afgelopen 23 maart was de eerste wijkbijeenkomst (wijkatelier) in het Maaslandcentrum. Tijdens deze wijkbijeenkomst op 23 maart hebben we input verzameld van stakeholders en inwoners.

Concept- Wijkatlas: reactie geven kan tot en met 22 mei

11 mei presenteerde Atelier Romain de 'concept-Wijkatlas' tijdens de beeldvormende raadsessie aan de raads- en burgerleden. Toen kwam onder andere de vraag om alle opmerkingen die gemaakt zijn 23 maart als bijlage toe te voegen aan definitieve Wijkaltas. Daar zorgen we natuurlijk voor. 

Je kunt nog reageren op de 'concept Wijkaltas tot en met zondag 22 mei. Dat kan via elsloo2030@gemeentestein.nl. Schrijf in de e-mail je opmerking en het paginanummer. 

Wie wil kan ook de presentatie bekijken die Atelier Romain gaf (PDF, 2.9 MB) tijdens de beeldvormende raad 11 mei 2022. 

Aanmelden 2e Wijkatlas 14 juni

De volgende bijeenkomst is dinsdag 14 juni in het Maaslandcentrum in Elsloo. De bijeenkomst strart om 19.00 uur (inloop 18.45 uur) en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

14 juni presenteren we onze ideeën over hoe we op weg gaan naar 'Elsloo 2030'. Hier gaan we dan weer over in gesprek met elkaar. Aanmelden kan via elsloo2030@gemeentestein.nl. Vermeld in de e-mail je naam en met hoeveel personen je in totaal komt

Aanmelden nieuwsbrief


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl.

Wijkbijeenkomst Elsloo 2030 23 maart