Project Paalweg - Molenweg Zuid

Donderdag 20 mei 2021

We vertellen je graag meer over de werkzaamheden rondom het project Paalweg - Molenweg Zuid.

Fase 1. Molenweg Zuid

De werkzaamheden aan Fase 1, de Molenweg Zuid, zijn gestart op 1 maart. Ondanks de winterse buien begin van april lopen deze werkzaamheden nog steeds volgens planning. De verwachting is dat de werkzaamheden in de Molenweg-Zuid afgerond op 20 mei. De Molenweg-Zuid is dan voorzien van een volledig nieuwe inrichting met snelheidsremmende maatregelen, smaller wegprofiel en meer groen. Ook is in de afgelopen weken de nieuwe vrachtwagenparkeerplaats aan de Paalweg aangelegd.

De Molenweg-Zuid blijft afgesloten van de rotonde Mauritslaan, omdat vanaf 21 mei de werkzaamheden starten aan de rotonde, zie toelichting bij Fase 3.

Fase 2. Paalweg

Deze week wordt de kruising Paalweg bij de Jumbo aangepakt waarbij voorzieningen worden geplaatst om het regenwater beter op te vangen. Dit zijn de laatste werkzaamheden van Fase 2.

De Paalweg is tijdens deze werkzaamheden afgesloten ter hoogte van de Jumbo. De bedrijven o.a. Jumbo en garage Auto Urmond blijven bereikbaar via de Mauritslaan. Ook hier worden de laatste asfaltlagen aangebracht op 20 mei.

Fase 3. Rotonde Mauritslaan - Molenweg Zuid

De werkzaamheden aan de rotonde Mauritslaan starten op 21 mei, aansluitend aan fase 1 en 2, en duren tot begin juli. In deze fase wordt de rotonde Mauritslaan - Molenweg Zuid volledig vernieuwd.

Tot half juni blijft de verbinding Mauritslaan - Heirstraat open voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Half juni wordt de Heirstraat afgesloten, hierover volgt meer informatie in de volgende nieuwsbrief. Om het verkeer op een veilige manier te regelen komt er een tijdelijke verkeersregelinstallatie op de rotonde te staan.

Blijf op de hoogte!

Wil je graag op de hoogte blijven van dit project? Volg dan de Facebook pagina Paalweg en Molenweg Zuid. Hier vind je het laatste nieuws, voortgang en foto's van het project.

Mocht je vragen hebben, stuur dan een e-mail!

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.