Nog geen groen licht voor Oktoberfeest Stein

Vrijdag 11 september 2020

Naar aanleiding van de publicatie in Dagblad de Limburger over het voornemen om een Oktoberfeest in Stein te organiseren, bereiken ons ongeruste berichten. Dat begrijpen we. Onder andere doordat de titel van het artikel de indruk wekt dat er al groen licht is gegeven voor dit evenement. Daarom willen wij nogmaals benadrukken dat er door de gemeente nog géén vergunning is afgegeven voor dit evenement.

Evenementen in tijde van corona

In de gemeente Stein mogen momenteel evenementen plaatsvinden, mits de organisatie voldoet aan de Noodverordening. Daarom moet elke organisator verplicht een zogenoemd Corona Veiligheidsplan bij de gemeente indienen, zodat getoetst kan worden of er voldaan wordt aan deze eisen en daarmee het evenement ‘coronaproof’ kan plaatsvinden. Alleen als wij hier van overtuigd zijn, wordt een vergunning afgegeven.

Oktoberfeest

Dit geldt dus ook voor de organisatie van het Oktoberfeest. Het vergunningstraject voor het Oktoberfeest in Stein loopt nog en we zijn hierover in gesprek met de organisator en de betrokken veiligheidsdiensten.

Altijd op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor onze online nieuwsbrief via www.gemeentestein.nl/nieuwsbrief

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten

Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.