Hulp bij hoge energiekosten

De gemeente biedt steun bij de hoge energiekosten. Lees hieronder waar je gebruik van kunt maken bij hoge energiekosten.

Heb je hulp nodig bij hoge energiekosten? Vidar helpt je graag op weg. Op de pagina van Vidar lees je alle informatie.

Energietoeslag 2023

Huishoudens met een laag inkomen krijgen ook in 2023 een tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen. De zogenaamde energietoeslag van € 1.300 vanuit de regering om de hoge energieprijzen te kunnen betalen. De gemeente mag de energietoeslag 2023 pas geven als de wet is aangepast. Dit duurt langer dan verwacht. Het is nog niet duidelijk wanneer de energietoeslag 2023 door inwoners aangevraagd en uitbetaald kan worden. Als er meer bekend is, lees je meer op de voorgenoemde website.

Tijdelijke Tegemoetkoming Energiekosten

De huidige landelijke maatregelen bieden niet voor alle huishoudens voldoende ondersteuning. Daarom ondersteunt Vidar huishoudens aanvullend met een tijdelijke tegemoetkoming voor de energiekosten.Het gaat dan om huishoudens met aantoonbaar gestegen energiekosten. De tegemoetkoming is een vorm van bijzondere bijstand.

Aanvragen

Aanvragen van deze tijdelijke tegemoetkoming kan tot 1 januari. Let op: het aanvragen van de regeling is verlengd van 1 juli naar 1 januari. Meer informatie over de bijzondere bijstand en het aanvragen ervan lees je op hulp bij hoge energiekosten van Vidar.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93