Hulp bij hoge energiekosten

De gemeente biedt steun bij de hoge energiekosten. Lees hieronder waar je gebruik van kunt maken.

Eenmalige energietoeslag

Vanwege de stijgende energieprijzen is er voor huishoudens met een laag inkomen (tot 120% van het sociaal minimum) een extra tegemoetkoming vanuit de regering: de eenmalige energietoeslag van € 1.300,-. Met dit extra geld kunnen inwoners (een deel van) de energiekosten betalen. Energietoeslag 2022 aanvragen kan tot en met 30 juni 2023.

De gemeente Stein heeft besloten dat je ook de energietoeslag 2022 kunt aanvragen als jouw inkomen lager is dan 130% van het sociaal minimum. Hierdoor kan een grotere groep inwoners gebruik maken van de landelijke eenmalige energietoeslag.

Energiebespaaractie

Voor iedereen met een laag inkomen, die in aanmerking komt voor de eenmalige energietoeslag, biedt de gemeente Stein met de energiebespaaractie extra helpende hand om de energiekosten te verlagen.

Energiebespaarbox

Alle inwoners van Stein kunnen gebruik maken van de energiebespaarbox ter waarde van €90 om energiebesparing en verduurzaming van het eigen huishouden aan te pakken. Dit is mogelijk gemaakt dankzij een interessante subsidie vanuit de overheid. De €90 kan worden ingezet voor kleine energiebesparende middelen en/of een energieadviesgesprek met een onafhankelijk adviseur van de WoonWijzerWinkel Limburg.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93