Aanpak huiseigenaren Nieuwdorp

Lager energieverbruik en een fijner huis

Gemeente Stein vindt het belangrijk dat je prettig woont en bespaart op je energiekosten. Hiervoor heeft de gemeente een subsidie voor het nemen van energiebesparende maatregelen. De gemeente heeft Diep gevraagd om jou als woningeigenaar hierbij te begeleiden.

Helaas blijkt het voor het verduurzamen van particuliere woningen niet mogelijk om aan te sluiten bij de renovatie van de huurwoningen van Zaam Wonen. Nieuwe mogelijkheden voor particuliere eigenaren worden onderzocht. Lees hierover meer in dit nieuwsbericht.

Heb je interesse in het isoleren en opknappen van jouw woning? Hieronder leggen we uit hoe dat in zijn werk gaat in Nieuwdorp. Neem de onderstaande informatie door om te kijken hoe je kunt meedoen.

Wij zetten op deze pagina regelmatig nieuwe informatie voor huiseigenaren in Nieuwdorp. Ontbreekt er iets volgens jou, of kun je iets niet terugvinden? Neem contact op met Diep via nieuwdorp@diep.nl. Je kunt ook bellen of whatsappen naar 06-81053783

Belangrijke documenten

Over welke woningen gaat het?

Crostolostraat

 • Huisnummers 1, 2, 12, 26, 34, 36, 52

Damiatestraat

 • Huisnummers: 1, 2, 6, 7, 8, 10, 16, 18,  29, 40, 44, 56, 66, 68, 76

Woeringenstraat

 • Huisnummers: 1, 5, 7, 9, 11, 12, 15, 17, 19, 22, 25, 27, 31, 33, 35,  44, 46, 47, 49, 52, 54, 56, 57, 58, 59, 60, 67, 66, 68, 76, 77, 78, 79, 81, 83, 85, 87, 89, 91

Diepenbeekstraat

 • Huisnummer: 11

Peldenstraat

 • Huisnummers: 23, 25, 33, 45, 47, 54, 62,  66

Contactpersonen

Mara Midiere contactpersoon NieuwdorpMara Midiere

Mara Midiere is de eerste contactpersoon. Mara zal aanwezig zijn bij de kennismakingsgesprekken en de werkgroep. Je kunt Mara ook aan de telefoon krijgen of in de wijk tegenkomen.

Gino Hofman contactpersoon NieuwdorpGino Hofman

Gino Hofman is ook contactpersoon vanuit Diep. Gino zal aanwezig zijn bij de werk-groep. Je kunt Gino ook tegenkomen in de wijk.

Petra Hofman contactpersoon NieuwdorpPetra Hofman

Petra Hofman is de projectleider voor de begeleiding van eigenaren. Petra kun je tegenkomen in de werkgroep en in de wijk.

Nick Stringer contactpersoon NieuwdorpNick Stringer

Nick Stringer is verantwoordelijk voor de labelopnames en de persoonlijke woon-plannen voor bewoners. Je kunt Nick  tegenkomen bij de energielabel opnames en keu-kentafelgesprekken over het woonplan in een latere fase.

Welke subsidiemogelijkheden zijn er voor mij? Financiële regelingen gezamenlijk aanbod verduurzaming Nieuwdorp

De gemeente Stein heeft voor het isoleren en opknappen van jouw huis een subsidie aangevraagd bij het Volkshuisvestingfonds (dit noemen we de VHF-subsidie). Met deze subsidie helpt de gemeente Stein woningeigenaren in Nieuwdorp om het energieverbruik te verlagen en het comfort van woningen te verbeteren. Dit regelt de gemeente door een deel van de rekening te betalen als je energiebesparende maatregelen neemt. Daarvoor krijg je een pakket van maatregelen aangeboden die passen bij jouw persoonlijke situatie. 

Je moet eigenaar-bewoner of particuliere eigenaar-verhuurder van de woning zijn om gebruik te kunnen maken van de subsidie. Ook moet er een energielabel van de woning (gratis) bepaald worden, omdat alleen woningen met een energielabel slechter dan B gebruik kunnen maken van de VHF-subsidie.

Diep helpt je graag in de komende maanden om alle kosten voor je op een rijtje te zetten.

Wil je alvast meer over deze subsidieregeling weten? Lees de pagina’s in het informatiepakket van 20 december. (PDF, 1.4 MB)

Welke keuzes heb ik om mijn woning te verduurzamen? Het aanbod van maatregelen voor jou als woning eigenaar

Het aanbod voor particuliere eigenaren is nog in ontwikkeling. Voor particuliere eigenaren gaat het aanbod over isoleren en opknappen van de woningen, om de woningen energiezuiniger te kunnen maken.

Helaas blijkt het voor het verduurzamen van de koopwoningen niet mogelijk om aan te sluiten bij de renovatie van de huurwoningen van Zaam Wonen. Gemeente Stein en team Diep werken versneld aan nieuwe mogelijkheden voor de huiseigenaren. De werkgroep “renovatie en verduurzaming particulieren” wordt hier nadrukkelijk bij betrokken. Om zo tot maatregelen te komen die beter passen bij de persoonlijke Woonplannen en financiële mogelijkheden. Lees meer in het nieuwsbericht.

Als je gebruik wilt maken van de VHF-subsidie van de gemeente is het belangrijk dat je een energielabel en Woonplan hebt.  Op basis van het energielabel, jouw Woonplan en de mogelijke maatregelen die passen binnen de subsidieregeling wordt gekeken welke maatregelen jouw woning het beste isoleren. Voor deze combinatie krijg je aan aanbod van de gemeente. Dit wordt deels gesubsidieerd.

Wil je meer weten over het energielabel en het Woonplan? Lees de pagina's in het informatiepakket van 20 december (PDF, 1.4 MB).

Hoe kun je meedoen?

Allereerst kun je contact met ons opnemen om je interesse kenbaar te maken. Dan plannen we een afspraak in voor een energielabel opname en keukentafelgesprek over het Woonplan. We kijken samen met jou of je in aanmerking komt voor de VHF-subsidie en of je met jouw woning kunt aansluiten bij de werkzaamheden van Zaam Wonen. We begeleiden je graag van A tot Z. Aan deze hulp zijn voor jou geen kosten verbonden.

Bekijk het overzicht van planning en keuzemomenten in het informatiepakket van 20 december (PDF, 1.4 MB).

Praat je graag mee over de ontwikkelingen rondom de aanpak voor huiseigenaren?

Meld je aan voor de werkgroep renovatie & verduurzaming particulieren. Daarin bespreken wij de laatste ontwikkelingen, en nemen we je reactie mee om de begeleiding van eigenaren beter te kunnen maken. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar nieuwdorp@diep.nl.

Verslagen werkgroep afgelopen sessies:

We komen graag met je in contact

Heb je interesse in het isoleren en opknappen van jouw woning, en wil je kijken of je in aanmerking kunt komen voor de subsidieregeling? Neem dan contact op met ons. We zijn beschikbaar via WhatsApp: 06-81053783. Of stuur een e-mail naar: nieuwdorp@diep.nl.

Veelgestelde vragen

Wie kan mij helpen in keuzes maken over verduurzaming van mijn woning?

 • De gemeente heeft bureau Diep gevraagd om jou te begeleiden. Diep helpt jou hierbij van A tot Z. Aan deze hulp zijn voor u geen kosten verbonden.
  • Je krijgt inzicht in de isolatiestaat van de woning.
  • Je krijgt een energielabel van uw woning.
  • Op basis daarvan wordt duidelijk of je in aanmerking komt voor de subsidie.
  • We brengen jouw woonsituatie en woonwensen in beeld.
  • Je krijgt een persoonlijk advies over welke werkzaamheden je het beste kunt laten uitvoeren.
  • Je wordt geholpen met de subsidieaanvraag voor verduurzaming.
 • Diep komt graag met jou in contact hierover. Ze zijn te bereiken via WhatsApp en per telefoon: 06 81053783. Of stuur een mail naar nieuwdorp@diep.nl

Wat kost het verduurzamen van mijn woning?

Dat hangt ervan af of je in aanmerking komt voor subsidie(s), het aanbod voor particuliere eigenaren dat nog in ontwikkeling is, en de huidige isolatiestaat van jouw woning. Diep helpt je graag in de komende maanden om alle kosten voor je op een rijtje te zetten.

Wanneer is mijn woning aan de beurt als ik meedoe?

Vanwege de planning, de huidige marktprijzen en de samenstelling van de verschillende verduurzamingspakketten is er tot de conclusie gekomen dat het renoveren van de huurwoningen van Zaam Wonen en het verduurzamen van de koopwoningen van huiseigenaren niet op elkaar aansluit. Omdat nieuwe mogelijkheden voor particuliere eigenaren nog onderzocht worden is de planning nog onbekend. Wij werken er hard aan om dit zo snel mogelijk duidelijk te krijgen.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93