Aanpak huiseigenaren Nieuwdorp

Lager energieverbruik en een fijner huis

In Nieuwdorp gaat woningcorporatie Zaam Wonen vanaf 2023 huurwoningen opknappen en isoleren. Je kunt met jouw woning aansluiten bij de werkzaamheden van Zaam Wonen.

Gemeente Stein vindt het belangrijk dat je prettig woont en bespaart op je energiekosten. Voor het isoleren en opknappen van koopwoningen in Nieuwdorp heeft de gemeente van het Rijk geld ontvangen. Dit geld wordt gebruikt om woningen met een laag energielabel, zoals G, F of E, te verbeteren. Dit geld wordt aan bewoners verstrekt met behulp van een subsidie. Als je voldoet aan de voorwaarden van de subsidieregeling kun je je woning laten isoleren en worden de kosten hiervoor grotendeels betaald.

Heb je interesse in het isoleren en opknappen van uw woning? De gemeente heeft Diep gevraagd om je hierbij te begeleiden. Hieronder leggen we uit hoe dat in zijn werk gaat in Nieuwdorp. Neem de onderstaande informatie door om te kijken hoe je kunt meedoen en wat de eerste stappen zijn in het proces.

Over welke woningen gaat het?

Crostolostraat

 • Huisnummers 1, 2, 12, 26, 34, 36, 52

Damiatestraat

 • Huisnummers: 1, 2, 4, 6, 8, 10, 16, 18, 28, 40, 56, 68, 76

Woeringenstraat

 • Huisnummers: 1, 5, 7, 9, 11, 15, 17, 19, 25, 27, 31, 33, 35, 39, 47, 49, 57, 59, 67, 77, 79, 81, 83, 85, 87, 89, 91

Diepenstraat

 • Huisnummer: 1

Peldenstraat

 • Huisnummers: 23, 25, 33, 45, 47, 54, 62, 63, 66

Contactpersonen

Mara Midiere contactpersoon NieuwdorpMara Midiere

Mara Midiere is de eerste contactpersoon. Mara zal aanwezig zijn bij de kennismakingsgesprekken en de werkgroep. Je kunt Mara ook aan de telefoon krijgen of in de wijk tegenkomen.

Gino Hofman contactpersoon NieuwdorpGino Hofman

Gino Hofman is ook contactpersoon vanuit Diep. Gino zal aanwezig zijn bij de werk-groep. Je kunt Gino ook tegenkomen in de wijk.

Petra Hofman contactpersoon NieuwdorpPetra Hofman

Petra Hofman is de projectleider voor de begeleiding van eigenaren. Petra kun je tegenkomen in de werkgroep en in de wijk.

Nick Stringer contactpersoon NieuwdorpNick Stringer

Nick Stringer is verantwoordelijk voor de labelopnames en de persoonlijke woon-plannen voor bewoners. Je kunt Nick  tegenkomen bij de energielabel opnames en keu-kentafelgesprekken over het woonplan in een latere fase.

Hoe kun je meedoen?

Als je interesse hebt om mee te doen, komen wij graag bij je langs om kennis te maken. We kijken of je in aanmerking komt voor de subsidie van de gemeente Stein. Zo ja, dan kun je met je woning aansluiten bij de werkzaamheden van Zaam Wonen. We begeleiden je graag van A tot Z. Aan deze hulp zijn voor jou geen kosten verbonden.

Wat zijn de eerste stappen?

De planning voor het hele traject is nog in ontwikkeling. Maar in de komende weken plannen we graag een kennismakingsgesprek met jou in, om je te leren kennen en een aantal vragen te stellen over jouw woning.

Na het kennismakingsgesprek ontvang je een informatiepakket met meer informatie over het proces. Daarna plannen we een energielabel opname in. Een energielabel laat zien hoe energie-zuinig je woning is, en wat de isolatiestaat is. Eén van de regels om mee te kunnen doen aan de subsidieregeling is dat je woning een laag energielabel (zoals E, F, of G) moet hebben. Dit energie-label (startlabel) moet worden bepaald door Diep.

Ook plannen we een keukentafel gesprek met je in, om de laatste vragen over je woonsituatie en woonwensen te stellen. Op basis hiervan kunnen we een gepersonaliseerd stappenplan voor het opknappen en isoleren van je woning uitwerken. Dit noemen wij een persoonlijk woonplan.

In het woonplan komt alles samen: 

 • Je woonwensen en woonsituatie
 • Persoonlijk advies over welke werkzaamheden je het beste kunt laten uitvoeren
 • Het financiële plaatje én de financiële middelen beschikbaar waarvan je gebruik kunt maken. 

Afhankelijk van je energielabel kunnen we je dan verder helpen bij de subsidieaanvraag of samen met jouw kijken naar andere mogelijkheden om mee te doen aan de werkzaamheden. Ook als je besluit dat je nu niet meedoet is een Woonplan handig. Je weet met het Woonplan waar je met jouw woning aan toe bent. 

Heb je ook interesse om mee te denken over het proces voor eigenaren?

Meld je aan voor de werkgroep renovatie & verduurzaming. Daarin bespreken wij wat we aan het ontwikkelen zijn, en nemen we je feedback mee om de begeleiding van eigenaren beter te kunnen maken. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar nieuwdorp@diep.nl.

We komen graag met je in contact

Heb je interesse in het isoleren en opknappen van je woning, en wil je kijken of je in aanmerking kunt komen voor de subsidieregeling? Neem dan contact op met ons. We zijn beschikbaar via WhatsApp: 06-81053783. Of stuur een mail naar: nieuwdorp@diep.nl.

Veel gestelde vragen

Welke keuzes heb ik om mijn woning te verduurzamen?

Het aanbod voor particuliere eigenaren is nog in ontwikkeling. Voor particuliere eigenaren gaat het aanbod over isoleren en opknappen van de woningen, om de woningen energiezuiniger te kunnen maken. Naast isoleren komen er ook mogelijkheden om de buitenkant van de woning te verbeteren, maar deze ‘extra’s’ worden niet vergoed onder de beschikbare subsidieregeling voor verduurzaming.

Wie kan mij helpen in keuzes maken over verduurzaming van mijn woning?

 • De gemeente heeft bureau Diep gevraagd om u te begeleiden. Diep helpt jou hierbij van A tot Z. Aan deze hulp zijn voor u geen kosten verbonden.
  • Je krijgt inzicht in de isolatiestaat van de woning.
  • Je krijgt een energielabel van uw woning.
  • Op basis daarvan wordt duidelijk of je in aanmerking komt voor de subsidie.
  • We brengen uw woonsituatie en woonwensen in beeld.
  • Je krijgt een persoonlijk advies over welke werkzaamheden u het beste kunt laten uitvoeren.
  • Je wordt geholpen met de subsidieaanvraag voor verduurzaming.
 • Diep komt graag met jou in contact hierover. Ze zijn te bereiken via WhatsApp en per telefoon: 06 81053783. Of stuur een mail naar nieuwdorp@diep.nl

Wat kost het verduurzamen van mijn woning?

Dat hangt ervan af of je in aanmerking komt voor subsidie(s), het aanbod voor particuliere eigenaren dat nog in ontwikkeling is, en de huidige isolatiestaat van jouw woning. Diep helpt je graag in de komende maanden om alle kosten voor je op een rijtje te zetten.

Welke subsidiemogelijkheden zijn er voor mij?

 • Voor het isoleren en opknappen van koopwoningen in Nieuwdorp heeft de gemeente van het Rijk geld ontvangen. Dit geld wordt gebruikt om woningen met een laag energielabel, zoals G, F of E, te verbeteren. Als je voldoet aan de voorwaarden van de subsidieregeling kun je jouw woning laten isoleren en worden de kosten hiervoor grotendeels betaald.
 • Daarnaast werkt Diep aan een ‘menukaart’ voor financiering. Naast de subsidieregeling voor verduurzaming kijken ze naar andere landelijke en gemeentelijke subsidiemogelijkheden die ook beschikbaar zijn. Ze kijken ook naar de mogelijkheden voor (maatwerk)leningen.

Wanneer is mijn woning aan de beurt als ik meedoe?

Volgens de huidige planning wil Smeets Bouw van start bij de eerste huurwoningen in juni 2023, en voert de werkzaamheden uit tot eind 2024. De planning voor particuliere eigenaren, en wanneer elke woning aan de beurt is, wordt eind 2022 bekend.

Belangrijke documenten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93