Feestelijke oplevering huurwoningen Crostolostraat in Nieuwdorp

Donderdag 4 juli 2024

In de Crostolostraat in Nieuwdorp was het vrijdag 21 juni feest. In oktober vorig jaar is Zaam Wonen hier gestart met het opknappen en verduurzamen van 154 huurwoningen. Na een grondige renovatie, uitgevoerd door aannemer Smeets Bouw & Onderhoud, zijn de eerste huurwoningen helemaal klaar en is er een einde aan de bouwoverlast in de straat.

Samen met de bewoners en de medewerkers van de aannemer werd dit gevierd met een frietje of pizza uit de vuist.

De renovatie: van buiten tot binnen

Eerder dit jaar was de buitenkant van de huurwoningen in de Crostolostraat al opgeknapt. De gevels zijn schoongemaakt, de spouwmuren geïsoleerd en het voegwerk is hersteld. Nieuwe kozijnen, ramen en deuren geven de woningen een frisse uitstraling. Om de warmte binnen te houden zijn de daken geïsoleerd en zijn er zonnepanelen geplaatst. Maar het bleef niet bij de buitenkant. De renovatiewerkzaamheden zijn nu ook aan de binnenkant van de woningen afgerond. Waar nodig kregen bewoners een nieuwe cv-ketel, badkamer, keuken of toilet. De renovatie zorgde voor veel overlast. Niet alleen huurders hadden hier mee te maken. Ook de eigenaren in de straat werden geconfronteerd met de nodige overlast en parkeerproblemen. Zaam Wonen bedankt iedereen voor hun geduld en begrip tijdens de renovatie.

Bewoonster Crostolostraat: “De renovatie gaf veel overlast en was pittig. Maar er werd rekening gehouden met de bewoners. Ook aan de huisdieren werd gedacht. De medewerkers van Smeets kwamen steeds rustig binnen en mijn honden werden zelfs geknuffeld.”

Renovatie in de buurt: wat komt er nog meer aan?

De feestelijke oplevering van de Crostolostraat betekent niet dat we klaar zijn. Integendeel, aannemer Smeets is al druk bezig in de volgende straten. Binnenkort is namelijk ook de renovatie van de huurwoningen in de Damiatestraat afgerond. Na de zomer volgen de Woeringenstraat, Diepenbeekstraat en de Peldenstraat en zitten alle bewoners er nog voor de winter warmpjes bij.

Naar Actualiteiten wijkactieprogramma Nieuwdorp

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.