Ga je mee op vleermuizenavontuur in Nieuwdorp op woensdagmiddag 3 april?

Donderdag 14 maart 2024

In Nieuwdorp staat er veel te gebeuren! We gaan huizen opknappen, nieuwe woningen en een splinternieuw buurtcentrum bouwen op de plek waar op dit moment het oude buurtcentrum en de kerk staan.

Wist je dat deze veranderingen ook gevolgen hebben voor de vleermuizen die nu in Nieuwdorp wonen? Om hen te beschermen, zijn we bezig met de bouw van een vleermuizentoren op de hoek van Van Cloudtstraat - Kuringenstraat. Hier kunnen de vleermuizen vanaf mei wonen.

Timmer je eigen vleermuizenkastje!

Op woensdagmiddag 3 april nodigen we alle kinderen, samen met hun ouders of grootouders, uit voor een gezellig vleermuizenavontuur in het buurtcentrum van Nieuwdorp. Het begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De middag begint met een vleermuizenles van een echte vleermuisexpert. Zij zal alles vertellen over de vleermuizen die in Nieuwdorp wonen en waarom ze zo belangrijk voor ons zijn. Daarna gaan we zelf aan de slag! In groepjes gaan we vleermuiskastjes timmeren en zaadbommen maken. Deze vleermuiskastjes en zaadbommen mag je mee naar huis nemen, zodat je je eigen tuin kunt omtoveren tot een gezellige plek voor vleermuizen. De kinderburgemeester zal samen met het kindercollege rond 16.00 uur de vleermuizentoren officieel openen.

Meld je aan!

Wil jij ook mee op dit avontuur? Meld je dan aan via communicatie@gemeentestein.nl. We hebben een speciaal plekje voor jou gereserveerd. Je mag je ouders of opa en oma meenemen om samen van dit avontuur te genieten.

Naar Actualiteiten wijkactieprogramma Nieuwdorp

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93