Ga je mee op vleermuizenavontuur?

Maandag 29 januari 2024

Niet alleen voor de bewoners verandert er van alles in Nieuwdorp. Ook de dieren die er leven hebben ermee te maken. Zo krijgen de vleermuizen en de gierzwaluwen een nieuw onderkomen in de vleermuistoren die gebouwd wordt op de hoek Van Cloudtstraat – Kuringenstraat. In februari wordt gestart met de bouw zodat deze dieren vanaf mei hier hun nieuwe nestje kunnen maken.

Beschermde dieren

Vleermuizen en gierzwaluwen maken hun nest onder dakpannen, op zolders of in spouwmuren. Bij de sloop van de huurwoningen in de Tripsstraat en Kamperstraat, gaan deze nestplekken verloren. Omdat de vleermuizen en gierzwaluwen beschermd zijn, wordt een nieuw onderkomen gemaakt waar ze terecht kunnen.

Uitnodiging

In april wordt de vleermuistoren officieel geopend. Bewoners en kinderen uit de buurt krijgen in maart een uitnodiging om op vleermuizenavontuur te gaan. Het belooft een leerzame en leuke middag te worden. Hou je brievenbus dus goed in de gaten!

Voorbeeld van een vleermuistoren

Vleermuistoren 2024

Naar Actualiteiten wijkactieprogramma Nieuwdorp

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93