Opruimdag eerste start voor het energiezuinig maken en opknappen van huurwoningen

Donderdag 5 oktober 2023

Op dinsdag 19 september was het zover! De huurders in de Crostolostraat in Nieuwdorp staken de handen uit de mouwen om hun zolder leeg te ruimen. Dat is nodig omdat aannemer Smeets Bouw (VB groep) in oktober start met de opknapbeurt van hun woning. Ze kregen hulp van Vidar in de Wijk.

Ook medewerkers van Zaam Wonen hielpen een handje en trakteerden op koffie en vlaai. In de komende maanden zijn de huurders van de Damiatestraat, Woeringenstraat, Diepenbeekstraat en Peldenstraat aan de beurt.

Opruimdag

De opruimdag staat symbool voor de start van de opknapbeurt en het energiezuinig maken van in totaal 154 woningen in Nieuwdorp. De opknapbeurt kost zo'n ruim 23 miljoen euro. Een heel hoog bedrag voor Zaam Wonen voor een project. En extra bijzonder omdat huurders hiervoor geen huurverhoging betalen. Eind 2024 zijn alle 154 woningen opgeknapt en energiezuinig gemaakt naar energielabel A.

Opknappen van de woning

Het opknappen van de buitenkant van de woning betekent het schoonmaken van de gevels, herstellen voegwerk, vernieuwen kozijnen, ramen en deuren, vervangen en isoleren daken (inclusief verwijderen asbest), verwijderen en herstel schoorstenen, vernieuwen dakgoten en regenpijpen. Het opknappen van de binnenkant van de woning houdt in het vervangen van de cv-ketel als dat nodig is, aanbrengen ventilatiesysteem, controleren van elektra en mogelijk vervangen van de meterkast. Als het nodig is ook het opknappen van de badkamer / toilet / keuken en vervangen van de plafonds.

Foto's van de opruimdag

Opruimdag 7

opruimdag 8

Naar Actualiteiten wijkactieprogramma Nieuwdorp

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93