Zaam Wonen start in oktober met renovatie 154 woningen in Nieuwdorp

Donderdag 1 juni 2023

Stein, 31 mei 2023 - Zaam Wonen heeft Smeets Bouw (VB groep) opdracht gegeven voor de renovatie en verduurzaming van 154 woningen in Nieuwdorp. Op vrijdag 26 mei 2023 tekenden beide directeuren Karel Smitsmans (Zaam Wonen) en Frank Dijkhuis (Smeets Bouw VB groep) de aannemingsovereenkomst.

Met de renovatie is een bedrag van ruim 23 miljoen euro gemoeid. Een voor Zaam Wonen ongekend bedrag voor een project.

Toekomstbestendige wijk

In Nieuwdorp bouwt Zaam Wonen samen met de gemeente Stein en bewoners aan een toekomstbestendige wijk. Het renoveren en verduurzamen van 154 woningen in de Woeringenstraat, Crostolostraat, Damiatestraat, Diepenbeekstraat en Peldenstraat is hier een onderdeel van. Na jaren van voorbereiding start in oktober de renovatie waarbij een bepaalde route wordt aangehouden. Bewoners krijgen persoonlijk bericht over de planning en de route. Eind 2024 zijn alle 154 woningen gerenoveerd en verduurzaamd naar energielabel A.
Het renoveren van de buitenkant van de woning omvat het schoonmaken van de gevels, herstellen voegwerk, vernieuwen kozijnen, ramen en deuren, vervangen en isoleren daken (inclusief verwijderen asbest), verwijderen en herstel schoorstenen, vernieuwen dakgoten en regenpijpen. Het renoveren van de binnenkant van de woning omvat het vervangen van de cv-ketel waar nodig, aanbrengen ventilatiesysteem, controle elektra en eventueel vervangen meterkast, renovatie badkamer / toilet / keuken waar nodig, vervangen plafonds waar nodig.

Start renovatie nieuwdorp okt 2023

Fotobijschrift: Frank Dijkhuis - directeur Smeets Bouw (links) en Karel Smitsmans – directeur-bestuurder Zaam Wonen (rechts)

Start nieuwdorp okt 2023 groepsfoto

Fotobijschrift: van links naar rechts William Thommissen – hoofd planvoorbereiding Smeets Bouw, Karel Smitsmans – directeur-bestuurder Zaam Wonen, Ron van Houten – senior medewerker vastgoed Zaam Wonen, Sanne Scharnigg – projectmanagement en advies Smeets Bouw, Richard Cauberg – projectleider Smeets Bouw en Frank Dijkhuis – directeur Smeets Bouw

Naar Actualiteiten wijkactieprogramma Nieuwdorp

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93