Voortgang renovatie en verduurzaming particulieren

Vrijdag 10 maart 2023

Een eerste groep huiseigenaren heeft een persoonlijk Woonplan en energielabel ontvangen. Wanneer het energielabel slechter dan B is, komen zij voor het verduurzamen van hun woning in aanmerking voor een subsidie Volkshuisvestingsfonds vanuit de gemeente. Helaas blijkt het voor deze werkzaamheden niet mogelijk om aan te sluiten bij de renovatie van de huurwoningen.

Waarom is het gezamenlijk aanbod voor huurders niet geschikt voor particulieren?

De koopwoningen in de Woeringenstraat, Diepenbeekstraat, Damiatestraat, Crostolostraat en Peldenstraat zijn in de basis gelijk aan de huurwoningen in de straat. Alle partijen (Gemeente Stein, Zaam Wonen, aannemer Smeets Bouw en team Diep) hebben daarom samen gekeken naar mogelijkheden om huiseigenaren (op basis van hun persoonlijk Woonplan en energielabel) te laten meeliften op het renovatietraject voor huurders. Helaas blijkt dat moeilijker dan vooraf gedacht. Dat heeft te maken met de planning, de huidige marktprijzen en de samenstelling van de verschillende verduurzamingspakketten.

De samenwerkende partijen zijn daarom samen tot de conclusie gekomen dat het renoveren van de huurwoningen van Zaam Wonen en het verduurzamen van de koopwoningen van huiseigenaren niet op elkaar aansluit. Het doel is echter nog steeds om zo veel mogelijk, liefst alle huiseigenaren in staat te stellen om hun woning te verduurzamen. Mét keuzevrijheid en máximale inzet van de gemeentelijke subsidie.

Hoe nu verder?

Het aanbod om aan te sluiten bij de uitvoering van de aannemer van Zaam Wonen, kan daardoor helaas niet worden nagekomen. Gemeente Stein en team Diep werken versneld aan nieuwe mogelijkheden voor de huiseigenaren. De werkgroep “renovatie en verduurzaming particulieren” wordt hier nadrukkelijk bij betrokken. Om zo tot maatregelen te komen die beter passen bij de persoonlijke Woonplannen en financiële mogelijkheden.

De subsidie vanuit het Volkshuisvestingsfonds is nog steeds beschikbaar. Voor huiseigenaren die hiervan gebruik willen maken en nog geen Woonplan hebben, is het nog steeds mogelijk om een afspraak in te plannen met Diep voor een energielabel opname en gesprek over het Woonplan.

Zelf contact opnemen

Heb je een andere vraag? Neem gerust contact op met team Diep via WhatsApp: 06-81053783. Of stuur een mail naar: nieuwdorp@diep.nl.

Naar Actualiteiten wijkactieprogramma Nieuwdorp

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93