Update aanpak huiseigenaren Nieuwdorp

Dinsdag 20 december 2022

Vanaf 2023 hebben huiseigenaren in Nieuwdorp de kans om aan te sluiten bij het opknappen en isoleren van de huurwoningen van Woningcorporatie Zaam Wonen. Voor huiseigenaren die kunnen en willen meedoen, neemt de gemeente dan een deel van de kosten voor haar rekening.

De gemeente Stein heeft voor het isoleren en opknappen van woningen met een laag energielabel een subsidie aangevraagd bij het Rijk. Met deze subsidie helpt de gemeente Stein woningeigenaren in Nieuwdorp om het energieverbruik te verlagen en het comfort van woningen te verbeteren.

De gemeente Stein doet dit samen met bureau Diep. Diep begeleidt huiseigenaren bij de keuze om mee te doen aan het opknappen en isoleren van hun eigen woning. Daar zijn ze in september 2022 mee begonnen. Hieronder blikken we terug op de afgelopen 3 maanden.

Opstarten proces: Uitkomsten kennismakingsgesprekken

We hebben in oktober en november veel huiseigenaren in Nieuwdorp ontmoet. Eerst op de wijkmarkt en sessies van de werkgroep renovatie & duurzaamheid, en later tijdens kennismakingsgesprekken. Tot nu toe hebben we contact gehad met 37 huiseigenaren in de Crostolostraat, Damiatestraat, Woeringenstraat, Diepenbeekstraat en Peldenstraat.

Grafiek isolatie Nieuwdorp

Van de 37 huiseigenaren waarmee we contact hebben gehad, hebben we met 27 kennismakingsgesprekken gevoerd. We hoorden dat sommige huiseigenaren geen dak-, spouw- en/of vloerisolatie in huis hebben, sommigen hebben asbest in het dak, en anderen hebben een oude cv-ketel. Veel mensen weten al dat ze bijvoorbeeld dak- en/of spouwmuurisolatie willen, maar anderen willen wachten tot ze advies krijgen over wat ze het beste kunnen laten doen.  

Sinds eind november zijn we bij een aantal woningen begonnen met de energielabel opnames en keukentafelgesprekken over het Woonplan; een advies over hoe je jouw woning het beste kunt isoleren en opknappen.

Hoe nu verder? Volgende stappen in het nieuwe jaar

Wij gaan in het nieuwe jaar verder met energielabel opnames en keukentafelgesprekken over het woonplan, om huiseigenaren van persoonlijk advies te kunnen voorzien over het opkappen en isoleren van hun woning.

Voor nu hele fijne feestdagen gewenst, namens het hele team van Diep. En tot in het nieuwe jaar!

Meer weten?

Op de pagina Huiseigenaren Nieuwdorp vind je de laatste stand van zaken. We komen graag met jou in contact. Je kunt contact met Diep opnemen via nieuwdorp@diep.nl of bellen of whatsappen via 06-81053783.

Naar Actualiteiten wijkactieprogramma Nieuwdorp

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93