Toekomstige bewoners bepalen plattegrond van de nieuwe woningen in Nieuwdorp

Donderdag 14 juli 2022

In het Buurtcentrum van Nieuwdorp zijn bewoners en Zaam Wonen aan de slag gegaan met de plannen voor de woningen die straks gebouwd worden in de Kamperstraat/Tripsstraat/Baesweilerstraat/Kuringenstraat. Samen met Dreessen Willemse Architecten bespraken ze de plattegrond. Want wie kan er beter bepalen hoe de woningen er straks uit komen te zien dan de toekomstige bewoners?

Een aantal bewoners die nu in Nieuwdorp in een sloopwoning wonen, verhuizen straks naar de nieuwbouw. Zaam Wonen nodigde hen uit om mee te praten over hoe deze woningen er straks uit moeten zien. In mei en juni organiseerde ze hiervoor twee bijeenkomsten. Tijdens de eerste bijeenkomst gaf de architect uitleg over de grootte, indeling en de ligging van de woningen. Bewoners reageerden enthousiast en met een positief kritische blik op de eerste tekeningen. Zo zien zij bijvoorbeeld liever een grotere tuin en woonkamer, een apart toilet voor het bezoek en een tuinmuur in plaats van een groene heg. Ook de rolstoeltoegankelijkheid kwam uitgebreid aan bod. De architect nam zijn huiswerk mee en kwam in juni terug met bijgestelde tekeningen.

Na twee bijeenkomsten ligt er een voorlopig ontwerp waar de toekomstige bewoners en Zaam Wonen het eens over zijn. Na de zomer nodigt Zaam Wonen de omwonenden uit om het voorlopig ontwerp te bespreken. Daarna start de vergunningsprocedure. De verwachting is dat eind 2023 gestart kan worden met de bouw.

Naar Actualiteiten wijkactieprogramma Nieuwdorp

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93