Zonnepanelen

De gemeente Stein is in 2018 gestart met een groot zonnepanelenproject. In de tussentijd hebben zo’n 330 daken in onze gemeente zonnepanelen gekregen.

Duurzame samenleving

Het zonnepanelenproject  is een van de projecten uit de Energievisie van de gemeente Stein. Door zonnepanelen te leggen, kunnen inwoners hun huis duurzamer maken én geld besparen.

Wethouder Danny Hendrix: “We informeren inwoners over de noodzaak en voordelen van duurzame energie. Daarbij is het onze taak om inwoners te helpen om alles te regelen. Zo zetten we samen met de inwoners een belangrijke stap naar een duurzame samenleving”.

Voordelen voor de inwoners

Volta Solar heeft het project uitgerold en regelt alles voor de deelnemers, van installatie tot service.

De gemeente maakt het mogelijk dat woningeigenaren een goedkope lening kunnen afsluiten om de zonnepanelen te kopen. De maandelijkse terugbetaling hiervan is lager dan de besparing op de energierekening. De lening kunnen ze in 15 jaar terugbetalen. Daarna zijn de panelen van de deelnemer.

De eerste zonnepanelen liggen sinds eind augustus 2018 bij Sjraar en Carla in Elsloo. “Het is een duidelijk verhaal van de gemeente en van Volta Solar. Ik heb het gevoel dat anderen ons zullen volgen”, vertelt Sjraar. Lees hier zijn hele verhaal : ‘De eerste zonnepanelen zijn gelegd’.

Webinar 

Er heeft een webinar over het zonnepanelenproject plaatsgevonden. De presentatie die tijdens de webinar gegeven werd kun je hier bekijken. (PDF, 2.3 MB)

Meer informatie

Kijk voor meer informatie of voor het aanvragen van een offerte voor zonnepanelen op: www.dakcheck.nl/stein.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl.

Foto van man met een zonnepaneel