Zonnepanelen

De gemeente Stein is in 2018 gestart met een groot zonnepanelenproject. In de tussentijd hebben zo’n 330 daken in onze gemeente zonnepanelen gekregen. Door het grote succes was het geld al snel op. De gemeenteraad heeft daarom opnieuw geld vrijgemaakt om door te gaan met het project. Volta Limburg doet ook dit tweede project (na een nieuwe aanbesteding).

Duurzame samenleving

Het zonnepanelenproject  is een van de projecten uit de Energievisie van de gemeente Stein. Door zonnepanelen te leggen, kunnen inwoners hun huis duurzamer maken én geld besparen.

Wethouder Danny Hendrix: “We informeren inwoners over de noodzaak en voordelen van duurzame energie. Daarbij is het onze taak om inwoners te helpen om alles te regelen. Zo zetten we samen met de inwoners een belangrijke stap naar een duurzame samenleving”.

Voordelen voor de inwoners

Volta Solar gaat het project uitrollen. Ook regelt Volta Solar alles voor de deelnemers, van installatie tot service.

De gemeente maakt het mogelijk dat woningeigenaren een goedkope lening kunnen afsluiten om de zonnepanelen te kopen. De maandelijkse terugbetaling hiervan is lager dan de besparing op de energierekening. De lening kunnen ze in 15 jaar terugbetalen. Daarna zijn de panelen van de deelnemer.

De eerste zonnepanelen liggen sinds eind augustus 2018 bij Sjraar en Carla in Elsloo. “Het is een duidelijk verhaal van de gemeente en van Volta Solar. Ik heb het gevoel dat anderen ons zullen volgen”, vertelt Sjraar. Lees hier zijn hele verhaal : ‘De eerste zonnepanelen zijn gelegd’.

Webinar 

Op 2 november vond er een webinar over het zonnepanelenproject plaats. De presentatie die tijdens de webinar gegeven werd kun je hier bekijken.  (PDF, 2.3 MB)

Meer informatie

Kijk voor meer informatie of voor het aanvragen van een offerte voor zonnepanelen op: www.dakcheck.nl/stein.

Foto van man met een zonnepaneel