Zakenpaspoort

Aanvraag zakenpaspoort altijd op afspraak

Reis je veel? En heb je meer ruimte in je paspoort nodig voor douanestempels en visa? Dan kun je een zakenpaspoort aanvragen. Een zakenpaspoort is dikker dan een gewoon paspoort, 66 pagina’s in plaats van 34. Je vraagt het paspoort op afspraak aan, je maakt een afspraak voor 'aanvraag paspoort'.

Afspraak voor aanvragen zakenpaspoort

Je kunt ook telefonisch een afspraak maken, 046 - 435 93 93.

Meenemen

 • Je ID-kaart en alle paspoorten die je bezit, ook als ze zijn verlopen.
 • Een recente/goed gelijkende pasfoto. Maximaal 6 maanden oud. Let op de eisen.
 • Heb je een vermissing gemeld bij de politie, neem dan het verkregen bewijs mee naar de afspraak.
 • Geld of een bankpas. Je betaalt meteen bij de aanvraag.

Aanvullend voor kinderen tot 18 jaar

 • Schriftelijke toestemming met handtekening van de gezaghouder(s): hiervoor dien je het formulier ‘Verklaring toestemming aanvraag reisdocument minderjarige’ (PDF, 32.8 kB)in te vullen
 • (Kopie van) de identiteitsbewijzen van ouders die het gezag hebben / voogden
 • Kinderen moeten zelf aanwezig zijn bij de aanvraag én het afhalen van hun paspoort

Digitaal toestemming geven met DigiD

 • Ouder die het gezag hebben / voogd vraagt de digitale toestemming aan met de eigen DigiD.
 • (Kopie van) het paspoort van ouder/voogd die digitaal toestemming heeft gegeven is bij de afspraak niet nodig.
 • Minimaal 2 werkdagen voor de afspraak moet de digitale toestemming binnen zijn bij de gemeente.
 • De digitale toestemming blijft maximaal 3 maanden na indiening geldig. Hierna wordt deze vernietigd.
 • Digitale toestemming kan worden aangevraagd via de volgende link: digitaal toestemming geven met DigiD

Kosten

Voor wie Prijs 2024 Geldig
0 -17 jaar € 63,42 5 jaar
Vanaf 18 jaar € 83,87 10 jaar
0 - 17 jaar (spoed) € 120,51 5 jaar
Vanaf 18 jaar (spoed) € 140,96 10 jaar

Vingerafdrukken

In je paspoort worden je vingerafdrukken opgenomen. Zorg voor schone vingers. Verfresten en ander vuil op je vingers kunnen problemen geven bij het nemen van vingerafdrukken. Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven geen vingerafdrukken te laten maken.

Hoe lang duurt de aanvraag

 • Na 6 werkdagen kun je jouw paspoort/identiteitskaart persoonlijk afhalen op het gemeentehuis. Dit geldt ook voor kinderen jonger dan 18 jaar.
 • Je paspoort/identiteitskaart dient te worden afgehaald binnen de wettelijke termijn van 3 maanden. Haal je het document niet binnen die periode af, dan wordt het vernietigd.
 • Heb je een paspoort/identiteitskaart snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Doe de aanvraag vóór 14.00 uur, dan kun je jouw document maximaal 2 werkdagen later vanaf 9.00 uur op afspraak afhalen. Is de spoedaanvraag ná 14.00 uur gedaan, dan kun je het document na 2 werkdagen op afspraak afhalen. Voor een spoedaanvraag betaal je extra.
 • Heb je een paspoort/identiteitskaart vandaag nodig? Vraag dan een noodpaspoort aan bij de Koninklijke Marechaussee. Meer informatie over het noodpaspoort is te vinden op de website van de Koninklijke Marechaussee. Of bekijk de informatie over reizen met kinderen op de website van de Koninklijke Marechaussee

Let op! Als er bij het maken van een online afspraak voor een spoedaanvraag geen tijd meer beschikbaar is, neem dan telefonisch contact op met de gemeente Stein, 046 - 435 93 93.

Kwijt of gestolen

Is jouw paspoort/identiteitskaart kwijt of gestolen? Je hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie. Je moet wel een verklaring van vermissing afleggen bij de gemeente. Dit is gratis en kan digitaal of op afspraak.

Geef de vermissing van jouw paspoort of identiteitskaart zo snel mogelijk aan ons door. Dit is nodig om misbruik ervan te voorkomen.

Reizen met kinderen

Reis je alleen met je kind(eren) naar het buitenland? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. Je hebt een bewijs nodig dat je de vader of moeder bent, of het ouderlijk gezag hebt. Lees meer hierover op de website van de koninklijke Marechaussee.

Voor het bewijzen van het ouderlijk gezag kan een (Engelstalig) uittreksel met gezagsinformatie worden aangevraagd. Lees hier meer over op de pagina Uittreksel BRP.

Meer informatie op de website van Rijksoverheid


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.

Afbeelding van een zakenpaspoort