Paspoort

Online toestemming tot 18 jaar

Online vermissing doorgeven

Stap 1: Afspraak aanvraag paspoort

Stap 2: Afspraak ophalen paspoort na ontvangst e-mail

Meenemen

  • Jouw paspoort en/of identiteitskaart. Ook als ze zijn verlopen.
  • Een goed herkenbare pasfoto. Maximaal 6 maanden oud. Let op de eisen.
  • Geld of een bankpas. Je betaalt meteen bij de aanvraag.
  • Schone vingers voor vingerafdrukken.

Toestemming voor kinderen tot 18 jaar

Online toestemming tot 18 jaar

Als je het gezag over een kind jonger dan 18 jaar hebt, betekent dit dat je het kind moet opvoeden en verzorgen. Gezaghouder(s) kunnen vooraf online toestemming geven met hun eigen DigiD. Een kopie van het identiteitsbewijs van de persoon die al digitaal toestemming heeft gegeven is niet nodig. Er is ook schriftelijke toestemming mogelijk met handtekening van de gezaghouder(s). Een kopie van het identiteitsbewijs van de gezaghouder(s) is nodig. Toestemmingen van gezaghouder(s) blijven 3 maanden geldig na online aanvraag of ondertekening.

Kinderen moeten zelf aanwezig zijn bij de aanvraag van een paspoort! Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven geen vingerafdrukken te laten maken.

Paspoort afhalen

Als je paspoort klaar is, ontvang je een e-mail. Je moet je paspoort persoonlijk komen ophalen via een afspraak. Dit geldt ook voor kinderen. Afhalen binnen 3 maanden, hierna wordt het vernietigd.

Maak een afspraak voor het ophalen van je paspoort.

Kosten

Voor Prijs 2023 Geldig
0 - 17 jaar € 58,89 5 jaar
Vanaf 18 jaar € 77,87 10 jaar
0 - 17 jaar (spoed) € 111,90 5 jaar
Vanaf 18 jaar (spoed) € 130,88 10 jaar

Met spoed een paspoort nodig?

Als je het paspoort vóór 14.00 uur aanvraagt bij het gemeentehuis dan kun je het de volgende werkdag (van maandag tot en met vrijdag) al ophalen. Bij aanvragen ná 14.00 uur kun je het paspoort niet de volgende werkdag ophalen, maar een werkdag later.

Heb je meteen een paspoort nodig? Vraag dan een noodpaspoort aan bij de Koninklijke Marechaussee.

Kwijt of gestolen?

Online vermissing doorgeven

Is jouw paspoort/identiteitskaart kwijt of gestolen? Je hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie. Geef de vermissing van jouw paspoort of identiteitskaart zo snel mogelijk aan ons door.

Reizen met kinderen

Reis je alleen met je kind(eren) naar het buitenland? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. Je hebt een bewijs nodig dat je de vader of moeder bent, of het ouderlijk gezag hebt. Lees op deze pagina meer over het reizen met kinderen.

Voor het bewijzen van het ouderlijk gezag kan een (Engelstalig) uittreksel met gezagsinformatie worden aangevraagd. Lees op deze pagina meer over het uittreksel uit het bevolkingsregister. Dit is een bewijs dat u staat ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente. 

Thuis laten bezorgen

Van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur kun je jouw  paspoort thuis laten bezorgen via Dynasure. De kosten zijn €30,- extra per document.

Voorkom fraude met een kopie van je paspoort

Geef nooit zomaar je paspoort af. Als iemand een kopie wil maken, vraag dan altijd waarom dit nodig is. Geef je een kopie af? Lees op deze pagina wat je kunt doen om fraude met je identiteitsbewijs te voorkomen.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93