Paspoort

Geef via onderstaande knop online toestemming voor het aanvragen van een paspoort voor kinderen tot 18 jaar

Online toestemming geven tot 18 jaar

Geef via onderstaande knop online de vermissing van jouw paspoort door

Online vermissing doorgeven van paspoort

Paspoort aanvragen

Voor het aanvragen van een paspoort maak je een afspraak via de groene knop hieronder. Dit geldt ook voor kinderen. Zij moeten aanwezig zijn bij de aanvraag. Na 6 werkdagen kun je het paspoort persoonlijk afhalen. Een afspraak kun je maken via de groene knop hieronder. Kijk voor de kosten en wat je mee moet nemen voor het aanvragen van een nieuw paspoort onderaan deze pagina.

Paspoort afhalen

Als je paspoort klaar is, ontvang je een e-mail. Je moet je paspoort persoonlijk komen ophalen via een afspraak. Dit geldt ook voor kinderen. Afhalen moet binnen 3 maanden, hierna wordt het paspoort vernietigd. Ook hiervoor maak je een afspraak via de groene knop hieronder.

Maak een afspraak om je paspoort aan te vragen

Maak een afspraak om je paspoort op te halen

Meenemen

  • Jouw paspoort. Ook als het paspoort is verlopen.
  • Een goed herkenbare pasfoto. Maximaal 6 maanden oud. Let op de eisen.
  • Geld of een bankpas. Je betaalt meteen bij de aanvraag
  • Let op: zorg voor schone vingers voor vingerafdrukken.

Kosten

Voor Prijs 2024 Geldig
0 - 17 jaar € 63,42 5 jaar
Vanaf 18 jaar € 83,87 10 jaar
0 - 17 jaar (spoed) € 120,51 5 jaar
Vanaf 18 jaar (spoed) € 140,96 10 jaar

Heb je met spoed een paspoort nodig?

Als je het paspoort vóór 14.00 uur aanvraagt bij het gemeentehuis dan kun je het de volgende werkdag (van maandag tot en met vrijdag) al ophalen. Bij aanvragen ná 14.00 uur kun je het paspoort niet de volgende werkdag ophalen, maar een werkdag later.

Heb je meteen een paspoort nodig? Vraag dan een noodpaspoort aan bij de Koninklijke Marechaussee.

Is jouw paspoort kwijt of gestolen?

Is jouw paspoort kwijt of gestolen? Je hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie. Geef de vermissing van jouw paspoort zo snel mogelijk aan ons door.

Geef online de vermissing van jouw paspoort door

Toestemming voor aanvragen paspoort kinderen tot 18 jaar?

Als je het ouderlijk gezag over een kind jonger dan 18 jaar hebt, betekent dit dat je het kind moet opvoeden en verzorgen. Gezaghouder(s) kunnen vooraf online toestemming geven met hun eigen DigiD. Een kopie van het identiteitsbewijs van de persoon die al digitaal toestemming heeft gegeven is niet nodig.

Er is ook schriftelijke toestemming mogelijk met de handtekening van de gezaghouder(s). Een kopie van het identiteitsbewijs van de gezaghouder(s) is dan wel nodig. Toestemmingen van gezaghouder(s) blijven 3 maanden geldig na online aanvraag of schriftelijke ondertekening.

Kinderen moeten zelf aanwezig zijn bij de aanvraag van een paspoort! Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven geen vingerafdrukken te laten maken.

Vraag hier de online toestemming tot 18 jaar aan

Reis je alleen met kinderen naar het buitenland?

Reis je alleen met je kind(eren) naar het buitenland? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. Je hebt een bewijs nodig dat je de vader of moeder bent, of het ouderlijk gezag hebt. Lees op deze pagina meer over het reizen met kinderen.

Voor het bewijzen van het ouderlijk gezag kun je een (Engelstalig) uittreksel met gezagsinformatie aanvragen. Lees op deze pagina meer over het uittreksel uit het bevolkingsregister. Dit is een bewijs dat je staat ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente.

Paspoort thuis laten bezorgen?

Van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur kun je jouw paspoort thuis laten bezorgen via Dynasure. De kosten zijn €16,72 extra per document.

Voorkom fraude met een kopie van je paspoort

Geef nooit zomaar je paspoort af. Als iemand een kopie wil maken, vraag dan altijd waarom dit nodig is. Geef je een kopie af? Lees op deze pagina wat je kunt doen om fraude met je identiteitsbewijs te voorkomen.


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.