Uittreksel basisregistratie personen

Let op! Er is een verschil tussen een uittreksel BRP en een uittreksel (afschrift) Burgerlijke stand.

Een uittreksel BRP (Basisregistratie Personen) wordt ook wel uittreksel bevolkingsregister genoemd. Dit is een verklaring van de gemeente dat je in Stein woont. Hierop staan persoonsgegevens zoals naam, adres, woonplaats. Dit vraag je aan in de gemeente waar je woont.

Een standaard uittreksel kun je online aanvragen voor jezelf. Je hebt daarvoor een DigiD nodig. Moeten er nog andere gegevens op het uittreksel vermeld staan? Of wil je een uittreksel voor iemand anders aanvragen? Dan kun je daarvoor op afspraak terecht.

Een uittreksel (akte of afschrift) Burgerlijke Stand

Hierop staan gegevens over één van de volgende gebeurtenissen: geboorte, overlijden, huwelijk, partnerschap, echtscheiding.
Dit vraag je aan in de gemeente waar de gebeurtenis plaatsvond. Meer informatie hierover vind je op de pagina Uittreksel burgerlijke stand.

Uittreksel BRP online aanvragen met DigiDOf maak een afspraak

Uittreksel BRP online aanvragen met eHerkenning

Heb je nog geen eHerkenning? Je kunt deze eenvoudig aanvragen op www.eherkenning.nl. De levertijd van een eHerkenningsmiddel is gemiddeld 1 tot 5 werkdagen.

Wat moet je weten

 • Je hebt een uittreksel Basisregistratie Personen nodig bijvoorbeeld als je je wilt inschrijven voor een woning, als je je auto wilt overschrijven of bij een huwelijk of echtscheiding
 • Je vraagt dit uittreksel aan in de gemeente waar je staat ingeschreven
 • Er zijn meerdere soorten uittreksels. Hierop staan verschillende gegevens. Daarom is het belangrijk datje goed aangeeft waarvoor je het uittreksel nodig hebt. Dan kan de gemeente een uittreksel maken waar de juiste gegevens op staan.
 • Ouders en verzorgers kunnen voor kinderen tot 16 jaar een uittreksel basisregistratie personen opvragen. Voor kinderen boven de 16 jaar heb je een machtigingsformulier nodig. Jouw kind moet dit invullen en ondertekenen.

Voor wie?

Je kunt een uittreksel basisregistratie personen aanvragen voor:

 • Jezelf
 • Je partner (als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt)
 • Je kind dat bij jou woont, ook als het ouder is dan 18 jaar
 • Iemand anders machtigen? Gebruik hiervoor het machtigingsformulier (PDF, 45.2 kB).

Aanvragen

Als je beschikt over een DigiD-code kun je digitaal een standaard uittreksel BRP aanvragen. Op een standaarduittreksel staan je voor- en achternaam, geboortedatum en adres. Wil je een uittreksel met andere gegevens? Dan kun je daarvoor op afspraak op het gemeentehuis terecht.

Meenemen

 • Een geldig identiteitsbewijs, zoals paspoort of rijbewijs.
 • Een pinpas; je betaalt het uittreksel uit de basisadminstratie personen met de pinpas.
 • Vraag je het uittreksel voor iemand anders aan? Neem dan het ingevulde en ondertekende machtigingsformulier mee. Neem ook het identiteitsbewijs van die persoon mee.

Kosten

Soort uittreksel

Prijs 2024

Uittreksel Basisregistratie Personen

€ 17,00
Bewijs van Nederlanderschap € 17,50

Hoelang duurt de aanvraag?

De gemeente verwerkt de aanvraag binnen 4 weken.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93