Aanleg fietspaden RivierPark Maasvallei in Stein

Donderdag 26 september 2019

In het kader van de ontwikkeling van het RivierPark Maasvallei wordt op dit moment het fietspad vanaf de Witte Börstel in Meers tot aan de Weerd aangelegd en het fietspad langs de Westelijke Kanaalweg, vanaf ’t oude Veer in Elsloo richting Geulle. De werkzaamheden duren tot half november 2019.

Grensoverschrijdend RivierPark Maasvallei

Elf Belgische en Nederlandse Maasgemeenten, de provincies Belgisch- en Nederlands Limburg en natuurorganisaties werken volop aan de uitbouw van het grensoverschrijdend RivierPark Maasvallei: een groot recreatief gebied ideaal voor fietsers, voor liefhebbers van struinnatuur en oude Maasdorpen en cultuurhistorie. De komende jaren worden nog honderden hectaren natuurlandschap gevormd. Om bezoekers dit uitgestrekte riviernatuur te laten beleven, wordt er gewerkt aan een betere ontsluiting, bewegwijzering en uitbreiding en verbinding van wandel- en fietsroutes. In het totaal wordt aan Nederlandse zijde 21 km fietspad aangelegd waarvan 11 km in de gemeente Stein.

Wethouder Gina van Mulken: “De aanleg van deze fietspaden is het vervolg op de realisatie van een breed fietspadennetwerk in dit gebied. Hiermee verbeteren we de recreatieve infrastructuur voor fietsers en wordt de verbinding gelegd naar onder andere het fietspad Urdal-Scharberg. Naast het leggen van kwalitatieve verbindingen draagt het bij aan de verkeersveiligheid voor fietsers.  De fietspaden worden aangelegd in opdracht van Consortium Grensmaas en de gemeente Stein.”