Kunstwerk Freeze geplaatst

Maandag 23 september 2019

Op zaterdag 21 september jl. is het kunstwerk Freeze geplaatst op de rotonde Napoleonsbaan / Stadhouderslaan. Het kunstwerk van Maurice Janssen hoorde bij de drie werken die de meeste stemmen van inwoners kregen. Een deskundige jury koos uiteindelijk de winnaar. De jury bestaat uit mevrouw Sarah Beerens (gemeente Stein), Hub Vaessen (Stichting Kleine Monumenten Stein), Servé Heijing (Culturele Werkgroep Stein), Jos Drubers (lokale historicus) en David Polak (Stichting Kunstweek).

Momentopname

Het kunstwerk Freeze is een momentopname van een gebeurtenis. Wat dat is, mag de beschouwer zelf invullen. Het kunstwerk heeft de uitstraling van bevroren water en ijskristallen, welke van zeer intens naar volledige transparantie uitvloeien. Afhankelijk van de kijkrichting en de lichtinval levert het werk steeds weer een andere impressie op. Freeze blijft daar een jaar staan, waarna een ander kunstwerk deze plaats zal innemen.