Tijdelijke sluiting pand na vondst verdovende middelen

Donderdag 27 juni 2019

Op 28 juni is op last van burgemeester Leurs een pand aan de Mauritslaan in Urmond tijdelijk gesloten. Het pand is gesloten op grond van de Opiumwet. In het pand zijn verdovende middelen (harddrugs) aangetroffen.

Tijdelijke sluiting

Het pand wordt gesloten gedurende een periode van 3 maanden. In deze tijd is het verboden het pand te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Stein een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. Burgemeester Leurs: ‘Het gevoel van veiligheid van onze inwoners is één van onze hoogste prioriteiten. Samen met partners zoals de politie handhaven we daarom waar nodig.’

Wet Damocles

De sluiting gebeurt op basis van gemeentelijk beleid en artikel 13b van de Opiumwet. Deze wet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid om panden te sluiten. Burgemeester Leurs heeft al meerdere malen gebruik gemaakt van haar bestuurlijke bevoegdheden in de vorm van bestuurlijke waarschuwingen en huissluitingen.

Meld drugsoverlast

Drugs gaan vaak gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Stein en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar jij drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.