Stembureauleden gezocht

Donderdag 17 januari 2019

Binnenkort mogen we weer gaan stemmen en wel drie keer: op 20 maart voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezing en op 23 mei voor de verkiezing van het Europese Parlement.

15 stembureaus

Daar richt de gemeente op die dagen 15 stembureaus voor in en nu zoeken we nog stembureauleden om deze te bemensen. Daarvoor is de gemeente op zoek naar maatschappelijk betrokken inwoners die het democratisch proces een warm hart toedragen.

Verkiezingsproces

Als stembureaulid zit je letterlijk aan de andere kant van de tafel. Dat geeft een interessante blik op het democratisch verkiezingsproces. Samen met andere stembureauleden zorg je ervoor dat de verkiezingsdag goed verloopt. In de avond worden de stembussen geleegd en op partijniveau gelegd. Er hoeft niet geteld te worden, want dat gebeurt centraal de dag erna.

Taken

• Inname en controle van stempassen, volmachten en identiteitscontrole;
• Uitreiken stembiljetten en controle inworp in de stembus;
• Informeren van de kiezers met vragen over het stemproces;
• Bewaken werkzaamheden en signaleren onvolkomenheden in stempassen, aantallen en dergelijke;
• Administratieve verslaglegging.

• MBO werk- en denkniveau;
• Minimaal 18 jaar en stemgerechtigd;
• Goede beheersing van de Nederlandse taal;
• Goede communicatieve vaardigheden;
• Accuratesse, stressbestendigheid, flexibiliteit en cijfermatig inzicht;
• Beschikbaar op verkiezingsdagen tussen 07.00 uur en 24.00 uur;
• Verplichte deelname aan een instructie bijeenkomst en een online cursus om u goed voor te bereiden op de verkiezingsdag.

De gemeente biedt

• Een financiële vergoeding;
• De mogelijkheid om eventueel de volgende jaren weer op een verkiezingsdag mee te helpen;
• Een interessante ervaring waarin je jouw maatschappelijke betrokkenheid kunt laten zien.

Aanmelden

Heb jij belangstelling? Meld je dan vóór 28 januari per e-mail naar verkiezingen@gemeentestein.nl. Je ontvangt dan een aanmeldformulier. Met vragen kun je contact opnemen met de gemeente Stein via telefoonnummer 046-43 59 393 en kies vervolgens voor optie 5 Burgerzaken en daarna optie 2.