Nieuw kunstwerk voor Stein

Woensdag 17 oktober 2018

Stein krijgt een nieuw kunstwerk en alle inwoners van de gemeente mogen meebepalen welk kunstwerk het wordt. Het beeld krijgt een plek op de rotonde van de Napoleonsbaan en de Stadhouderslaan in Stein. Het kunstwerk is daar een jaar lang te zien. Elk jaar komt er een nieuw kunstwerk op deze locatie.

Uitnodiging

Kunstenaars uit Stein en Maasmechelen worden uitgenodigd met een ontwerp of een reeds bestaand kunstwerk mee te doen aan de wedstrijd. Daarna bepalen alle inwoners van Stein en een vakjury welk kunstwerk een jaar lang wordt getoond.

Verfraaiing openbare ruimte

Wethouder Gina van Mulken: ‘We zijn trots op onze lokale kunstenaars en de werken die ze voortbrengen. Daar zit veel kwaliteit! Dat willen we stimuleren en sterk uitdragen. Kunst hoort midden in de samenleving en zorgt voor verfraaiing van de openbare ruimte. Ik roep dan ook alle kunstenaars op om zich met hun beste werken en ontwerpen in te schrijven.’

Meedoen?

Meer weten over het project en hoe als kunstenaar mee te doen? Kijk dan op www.kunstindegemeente.nl. Op deze website kan straks ook worden gestemd. Meer informatie volgt.