Gratis compost ophalen op 17 maart

Woensdag 14 maart 2018

Op zaterdag 17 maart aanstaande kunnen inwoners tussen 09.00 uur en 13.00 uur gratis compost ophalen op de parkeerplaats aan de Dieterenstraat in Stein. Neem De gemeente wil inwoners erop attenderen dat de gescheiden inzameling van groente- fruit- en tuinafval (GFT) erg nuttig is.
Afval scheiden
Voor veel mensen is het scheiden van afval een gewoonte. Kijk op www.rwm.nl welk afval in de GFT-bak mag. Uit gescheiden groente- fruit- en tuinafval kan schone GFT compost worden gemaakt. Dit is voor de land- en tuinbouw, maar ook in de eigen tuin of bloembakken, een nuttige meststof aanvulling.
Gratis compost
Samen met RWM organiseert de gemeente Stein deze gratis compostactie om het goed scheiden van GFT afval te belonen. Elk huishouden krijgt als het ware de mogelijkheid het eigen GFT-afval terug te krijgen in de vorm van compost. Er is 50 kuub compost aanwezig. Dus ‘op = op’. Geïnteresseerden moeten zelf een schep en/of zak meenemen.