Vernieuwen knuppelpad ’t Brook

Maandag 26 februari 2018

’t Brook is een geliefd stukje natuur aan de rand van oud Stein. Al jarenlang zijn vrijwilligers actief in het gebied. In overleg met deze vrijwilligers heeft de gemeente besloten om het knuppelpad dat daar ligt te vernieuwen. Dit met name omdat het pad eigenheid geeft aan dit groengebied.

Werkzaamheden

Als eerste wordt het huidige knuppelpad verwijderd en wordt het terrein rondom gemaaid, zodat het op termijn weer als hooigrasland beheerd kan worden. Deze werkzaamheden worden op 1 en 2 maart uitgevoerd. Naar verwachting wordt het nieuwe knuppelpad in het najaar van 2018 aangelegd.

Ook deelnemen?

Wil jij ook als vrijwilliger meedenken en meedoen in één van de werkgroepen die in dit het gebied actief zijn? Meld je dan aan via ikl@ikl-limburg.nl onder vermelding van ’t Brook.

Put

Tijdens NL Doet op 10 maart aanstaande gaan vrijwilligers de betonnen put die zich in ’t Brook bevindt verfraaien. Heb jij ideeën hoe om te gaan met de put zodat deze beter in het gebied past? Bijvoorbeeld beschilderen of bekleden? Wees creatief en deel jouw idee met het IVN Stein via infoIVNStein@gmail.com. Alle ideeën zijn welkom en zelf meehelpen uiteraard ook!