Start aanleg fietspaden RivierPark Maasvallei in Stein

Maandag 26 februari 2018

In het kader van de ontwikkeling van het RivierPark Maasvallei start op 5 maart aanstaande de aanleg van diverse recreatieve fietspaden langs het Julianakanaal. De werkzaamheden duren tot eind mei 2018. Fietsers kunnen het grootste deel van het aanstaande recreatieseizoen gebruik maken van deze paden. Het fietspad loopt langs het kanaal ter hoogte van het Kapelaan Berix Monument en gaat onder de autosnelwegbrug door. Vervolgens kruist het de weg van Elsloo naar Meers en eindigt ter hoogte van het oude Veer te Elsloo. Het verkeer zal weinig hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Grensoverschrijdend RivierPark Maasvallei

Elf Belgische en Nederlandse Maasgemeenten, de provincies Belgisch- en Nederlands Limburg en natuurorganisaties werken volop aan de uitbouw van het grensoverschrijdend RivierPark Maasvallei: een groot recreatief gebied ideaal voor fietsers, voor liefhebbers van struinnatuur en oude Maasdorpen en cultuurhistorie. De komende jaren worden nog honderden hectaren natuurlandschap gevormd. Om bezoekers dit uitgestrekte riviernatuur te laten beleven, wordt er gewerkt aan een betere ontsluiting, bewegwijzering en uitbreiding en verbinding van wandel- en fietsroutes. In het totaal wordt aan Nederlandse zijde 21 km fietspad aangelegd waarvan 11 km in de gemeente Stein.

Win-win

Wethouder Danny Hendrix: ‘De aanleg van dit fietspad is een eerste stap in de realisatie van een breed fietspadennetwerk in dit gebied. Hiermee verbeteren we de recreatieve infrastructuur voor fietsers en wordt de verbinding gelegd naar onder andere het fietspad Urdal-Scharberg. Naast het leggen van kwalitatieve verbindingen draagt het bij aan de verkeersveiligheid voor fietsers. We kunnen dan ook met recht spreken van een win-win situatie.’ De fietspaden worden aangelegd in opdracht van Consortium Grensmaas en de gemeente Stein.