Met trots van bijstand naar baan

Dinsdag 2 januari 2018

Sinds 27 december jl. mogen Ramon en Mehdi zich medewerkers van Nedlin noemen nu ze een betaald dienstverband hebben aanvaard. Dat is het resultaat van een werkervaringstraject onder begeleiding van een jobcoach vanuit de gemeente Stein. De nieuwe medewerkers is een vast dienstverband in het vooruitzicht gesteld door deze laundry service gigant op het Business Park Stein. Om geschikt personeel te vinden, werken bedrijven zoals Nedlin samen met de gemeente Stein.

Afstand verkleinen

De gemeente begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt actief naar een reguliere baan. Zo worden bijeenkomsten georganiseerd om inzicht te geven in de diversiteit van het lokale bedrijfsleven en hun werkzaamheden. Om geïnteresseerden vervolgens daadwerkelijk de mogelijkheid te bieden om arbeidsritme, arbeidsgewenning en de benodigde vaardigheden op te doen, bemiddelt de gemeente in werkervaringstrajecten. Ook wordt het volgen van een opleiding of cursus mogelijk gemaakt. Zo wordt de afstand tot een betaalde reguliere baan zo klein mogelijk gemaakt.

Maatwerk door jobcoach

Wethouder Hub Janssen (Sociaal Domein): ‘Eén-op-één begeleiding door een jobcoach biedt vertrouwen en net dat stukje persoonlijke ondersteuning om samen die eerste stap te zetten. Het is juist die eerste stap die zo belangrijk is om (weer) in aanraking te komen met een werkomgeving. Complimenten voor de inzet van deze inwoners, maar zeker ook richting Nedlin voor het bieden van de concrete mogelijkheden mét perspectief. Vanuit de gemeente kijken we vooral naar kansen voor de betreffende inwoners, waarbij in dit geval tevens een behoefte van een lokaal bedrijf wordt vervuld. Dit resultaat kent enkel winnaars en daar mogen we trots op zijn!’

Verbinden

Op deze wijze zijn in 2017 49 mensen aan een baan geholpen. Stein investeert in samenwerking en verbinding tussen het lokale bedrijven onderling én met de gemeente zelf.