Identiteitskaart

Afspraak aanvragen identiteitskaart

Online toestemming tot 12 jaar

Online vermissing doorgeven

Stap 1: Afspraak aanvraag identiteitskaart 

Stap 2: Afspraak ophalen identiteitskaart na ontvangst e-mail

Meenemen

  • Jouw paspoort en/of identiteitskaart. Ook als ze zijn verlopen.
  • Een goed herkenbare pasfoto. Maximaal 6 maanden oud. Let op de eisen.
  • Geld of een bankpas. Je betaalt meteen bij de aanvraag.

Toestemming voor kinderen tot 12 jaar

Online toestemming tot 12 jaar

Als je het gezag over een kind jonger dan 18 jaar hebt, betekent dit dat je het kind moet opvoeden en verzorgen. Gezaghouder(s) kunnen vooraf online toestemming geven met hun eigen DigiD. Een kopie identiteitsbewijs van de persoon die al digitaal toestemming heeft gegeven, is niet nodig. Er is ook schriftelijke toestemming mogelijk met handtekening van de gezaghouder(s) en een kopie identiteitsbewijs van de gezaghouder(s). Toestemmingen van gezaghouder(s) blijven 3 maanden geldig na online aanvraag of ondertekening.

Kinderen moeten zelf aanwezig zijn bij de aanvraag van een identiteitskaart!

Identiteitskaart afhalen

Als je identiteitskaart klaar is, ontvang je een e-mail. Je  moet je identiteitskaart persoonlijk komen ophalen via een afspraak. Dit geldt ook voor kinderen. Afhalen binnen 3 maanden, hierna wordt het vernietigd.

Maak een afspraak om je identiteitskaart op te halen.

Kosten

Voor Prijs 2023 Geldig
0 - 17 jaar € 37,99 5 jaar
Vanaf 18 jaar € 70,38 10 jaar
0 - 17 jaar (spoed) € 91,00 5 jaar
Vanaf 18 jaar (spoed) € 123,39 10 jaar

Met spoed een identiteitskaart nodig?

Als je de identiteitskaart vóór 14.00 uur aanvraagt bij het gemeentehuis dan kun je het de volgende werkdag (dus niet op zaterdag) al ophalen. Bij aanvragen ná 14.00 uur kun je de identiteitskaart niet de volgende werkdag ophalen, maar een werkdag later.

Kwijt of gestolen?

Vermissing identiteitskaart doorgeven

Als jouw identiteitskaart kwijt of gestolen is, hoef je geen aangifte meer te doen bij de politie. Geef de vermissing van jouw paspoort of identiteitskaart zo snel mogelijk aan ons door.

Reizen met kinderen

Reis je alleen met je kind(eren) naar het buitenland? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. Je hebt een bewijs nodig dat je de vader of moeder bent, of het ouderlijk gezag hebt. Lees op deze pagina meer over het reizen met kinderen.

Voor het bewijzen van het ouderlijk gezag kan een (Engelstalig) uittreksel met gezagsinformatie worden aangevraagd. Lees op deze pagina meer over het uittreksel uit het bevolkingsregister. Dit is een bewijs dat u staat ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente.

Thuis laten bezorgen

Van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur kun je jouw identiteitskaart thuis laten bezorgen via Dynasure. De kosten zijn €30,- extra per identiteitskaart.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93