Identiteitskaart

Geef via onderstaande knop online toestemming voor het aanvragen voor kinderen tot 12 jaar

Online toestemming geven tot 12 jaar

Geef via onderstaande knop online de vermissing van jouw identiteitskaart door

Online vermissing doorgeven van identiteitskaart

Identiteitskaart aanvragen

Voor het aanvragen van een identiteitskaart maak je een afspraak via de groene knop hieronder. Dit geldt ook voor kinderen. Zij moeten aanwezig zijn bij de aanvraag. 

Na 6 werkdagen kun je de identiteitskaart persoonlijk afhalen. Een afspraak kun je maken via de groene knop hieronder. Kijk voor de kosten en wat je mee moet nemen voor het aanvragen van een nieuwe identiteitskaart onderaan deze pagina.

Identiteitskaart afhalen

Als je identiteitskaart klaar is, ontvang je een e-mail. Je moet je identiteitskaart persoonlijk komen ophalen via een afspraak. Dit geldt ook voor kinderen. Afhalen moet binnen 3 maanden, hierna wordt de identiteitskaart vernietigd. Ook hiervoor maak je een afspraak via de groene knop hieronder.

Maak een afspraak om je identiteitskaart aan te vragen

Maak een afspraak om je identiteitskaart af te halen

Meenemen

  • Jouw identiteitskaart. Ook als de identiteitskaart is verlopen.
  • Een goed herkenbare pasfoto. Maximaal 6 maanden oud. Let op de eisen.
  • Geld of een bankpas. Je betaalt meteen bij de aanvraag.

Kosten

Voor Prijs 2024 Geldig
0 - 17 jaar € 40,92 5 jaar
Vanaf 18 jaar € 75,80 10 jaar
0 - 17 jaar (spoed) € 98,01 5 jaar
Vanaf 18 jaar (spoed) € 132,89 10 jaar

Heb je met spoed een identiteitskaart nodig?

Als je de identiteitskaart vóór 14.00 uur aanvraagt bij het gemeentehuis dan kun je het de volgende werkdag (van maandag tot en met vrijdag) al ophalen. Bij aanvragen ná 14.00 uur kun je de identiteitskaart niet de volgende werkdag ophalen, maar een werkdag later.

Is jouw identiteitskaart kwijt of gestolen?

Geef online de vermissing van jouw identiteitskaart door

Als jouw identiteitskaart kwijt of gestolen is, hoef je geen aangifte meer te doen bij de politie. Geef de vermissing van jouw paspoort of identiteitskaart zo snel mogelijk aan ons door.

Toestemming voor aanvragen identiteitskaart kinderen tot 12 jaar?

Als je het gezag over een kind jonger dan 18 jaar hebt, betekent dit dat je het kind moet opvoeden en verzorgen. Gezaghouder(s) kunnen vooraf online toestemming geven met hun eigen DigiD. Een kopie identiteitsbewijs van de persoon die al digitaal toestemming heeft gegeven, is niet nodig. Er is ook schriftelijke toestemming (PDF, 32.8 kB) mogelijk met handtekening van de gezaghouder(s). Een kopie van het identiteitsbewijs van de gezaghouder(s) is dan wel nodig. Toestemmingen van gezaghouder(s) blijven 3 maanden geldig na online aanvraag of ondertekening.

Kinderen moeten zelf aanwezig zijn bij de aanvraag van een identiteitskaart!

Vraag hier de online toestemming tot 12 jaar aan

Reis je alleen met kinderen naar het buitenland?

Reis je alleen met je kind(eren) naar het buitenland? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. Je hebt een bewijs nodig dat je de vader of moeder bent, of het ouderlijk gezag hebt. Lees op deze pagina meer over het reizen met kinderen.

Voor het bewijzen van het ouderlijk gezag kan een (Engelstalig) uittreksel met gezagsinformatie worden aangevraagd. Lees op deze pagina meer over het uittreksel uit het bevolkingsregister. Dit is een bewijs dat je staat ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente.

Identiteitskaart thuis laten bezorgen?

Van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur kun je jouw identiteitskaart thuis laten bezorgen via Dynasure. De kosten zijn €16,72 extra per identiteitskaart.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93