Het Superteam

Hieronder kun je luisteren naar het verhaal over Het Superteam.

Onderdeel van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland was het Superteam. Dit werd gevormd door Deborah Cameron, Eva Eikhout, Mari Sanders, Nik van Hoogstraten, Wirin Jewlal en Zjos Dekker. We stellen ze kort aan je voor.

De leden van het Superteam zijn makers: de een kan goed regisseren, de ander kan goed organiseren, weer een ander kan heel goed interviewen. Samen brachten ze de verkiezing in beeld met video’s, artikelen en berichten op sociale media.

Ze hebben allemaal een beperking, dus weten ze als ervaringsdeskundigen waarom toegankelijkheid zo belangrijk is. Daarbij gaat het ze om de fysieke omgeving én online toegankelijkheid, de mogelijkheden om actief deel te nemen aan alle vormen van het maatschappelijk leven en alles wat er verder komt kijken bij toegankelijkheid.

Het Superteam bezocht uiteraard ook Stein en voelde zich er zeer welkom. Ze namen meteen de kans om de toegankelijkheid van het zwembad te testen en ervan te profiteren. Scan de QR-code om het filmpje van hun bezoek te bekijken.


Deborah CameronDeborah Superteam Toegankelijke route 2022

Deborah komt tijd tekort. Ze maakt programma’s, host, schrijft, coacht, helpt jongeren met talenten ontwikkelen, geeft les en is ook nog moeder. De overeenkomst tussen alles is dat ze altijd verhalen vertelt, die vaak niet gehoord worden. “Mee kunnen doen aan de maatschappij is belangrijk, pas dan voel je je mens. Mensen met een beperking doen ertoe!”


Eva EikhoutEva Superteam Toegankelijke route 2022

Eva is presentatrice en programmamaker bij BNNVARA. Voor haar is het belangrijkste dat er aan mensen met een beperking wordt gedacht. Als er een rijplaat voor de deur van een kroeg ligt, voelt ze zich al welkom. “Het is een kleine moeite om een omgeving toegankelijker te maken, maar de impact die je maakt is zo groot!”


Mari SandersMari Superteam Toegankelijke route 2022

Mari is als regisseur altijd bezig met de zoektocht naar hoe de samenleving omgaat met mensen met een beperking. Zo heeft hij veel werk gemaakt over toegankelijkheid, omdat het zoveel zegt over de wereld waarin we leven. “Een toegankelijke wereld is een mooiere wereld!”


Nik van Hoogstraten

Nik is een ondernemende presentator. Hij vindt het belangrijk dat mensen met een beperking meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt en vraagt daar op verschillende manieren aandacht voor: via zijn werk bij de overheid en een mediaoffensief dat hij heeft opgezet. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet, is het motto in het leven en het werk van Nik.


Wirin JewlalWirin Superteam Toegankelijke Route 2022

Wirin heeft al twee boeken geschreven en werkt met veel plezier op de boekenafdeling van Kringloopwinkel Maggerzijn in Den Haag. Hij droomt ervan om een beroemde schrijver te worden in Nederland, maar het belangrijkste vindt hij om gewoon als mens gezien te worden.


Zjos DekkerZjos Superteam Toegankelijke Route 2022

Zjos Dekker droomt niet alleen van een wand vol petten en zonnebrillen, die ze draagt om minder prikkels te krijgen. Ook droomt ze van wat meer mentale stabiliteit en een werkleven zonder hulp van het UWV. “De overheid en werkgevers moeten namelijk de waarde gaan inzien van werknemers met een beperking. Het levert zoveel op!’’


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.

Het Superteam Toegankelijke Route