Open Monumentendagen Stein 2017

Een gevarieerd programma voor jong en oud

Tijdens de Open Monumentendag kunt u de vele parels die onze gemeente rijk is gratis bezoeken! En neem vooral uw kinderen mee. Er zijn indrukwekkende activiteiten voor jong en oud, zoals een bezoekje op zaterdag aan de Slakmolen in kasteel Elsloo waar molenaars aanwezig zijn om u te laten zien hoe onze voorouders graan maalden.

Maar ook wanneer u gewoon lekker wilt fietsen of fotograferen is de tocht die we voor u hebben uitgestippeld ideaal. Bij de monumenten kunt u dan afstappen om uit te rusten en te genieten van een versnapering. De (fiets)tocht start bij de Terpkerk aan de Grote Straat 26  in Urmond. De route is daar verkrijgbaar.

De gemeente Stein heeft een aantal monumenten binnen haar gemeentegrenzen en twee beschermde dorpsgezichten; Oud Urmond en Oud Elsloo. Te veel voor één Open Monumentendag. Mede om deze reden zijn diverse monumenten niet alleen zaterdag 9 september, maar ook op zondag 10 september open. Let daarom op de verschillen in de openstelling van de monumenten!

Voor meer informatie over het programma kunt u de evenementenkalender op www.openmonumentendag.nl raadplegen.

Hoofdnavigatie