Door een storing zijn onze digitale formulieren niet beschikbaar. We doen er alles aan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Voor dringende zaken kun je contact opnemen met 046 435 93 93.

Gratis compost afhalen op zaterdag 25 maart

Vrijdag 3 maart 2023

Op zaterdag 25 maart kun je gratis compost afhalen. Dit kan vanaf 09.00 uur op de parkeerplaats aan de Dieterenstraat in Stein (links van het gemeentehuis). Zorg zelf voor een schop en zakken! Voor deze actie geldt: OP is OP.

Groente- fruit- en tuinafval

Compost wordt gemaakt van het afval dat in de groene bak gaat: groente- fruit- en tuinafval (GFT). Als dit GFT goed gescheiden is, krijg je schone compost. Die kan weer gebruikt worden als ‘mest’ in de land- en tuinbouw, maar ook in je eigen tuin of bloembak!

Wethouder Danny Hendrix: “Voor een betere toekomst is het nodig dat we grondstoffen zoveel mogelijk opnieuw gebruiken. Het is daarom ontzettend belangrijk dat we met z’n allen goed ons afval scheiden. De jaarlijkse compostactie laat zien dat goed afval scheiden loont! Van GFT afval naar voedselrijke compost voor de eigen tuin.”

Goedgekeurde compost

De gemeente organiseert deze actie samen met RWM. De compost is van goede, schone kwaliteit en is vrij van schadelijke of chemische stoffen.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93