Deel je huh?-momentje met ons!

Maandag 19 september 2022

Huh? Wat bedoelen ze nu? Het is een vaak gehoorde opmerking bij overheidsteksten. Wij als gemeente willen duidelijk communiceren en ervoor zorgen dat iedereen ons begrijpt, ook mensen die moeite hebben met lezen of schrijven. Omdat wij het belangrijk vinden dat we door iedereen ook echt begrepen worden, maken we hier werk van.

De afgelopen periode zijn de eerste medewerkers getraind in direct en duidelijk schrijven en zijn de meest lastige brieven herschreven. Hier gaan we mee door en daarbij hebben we ook jouw hulp nodig!

Meld je aan voor het Direct Duidelijk Testpanel

Wethouder Wingelaar: "Niemand zit te wachten op een onleesbare brief of e-mail vol met lange zinnen en moeilijke woorden. Wijzelf ook niet. Onze inwoners hebben ons via het tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek laten weten dat vooral op dit vlak nog veel winst te behalen valt. Daar gaan we iets aan doen." Zo starten we bijvoorbeeld met een testpanel. Dit panel komt vier keer per jaar bijeen om teksten van de gemeente te beoordelen, zodat wij daarvan kunnen leren. Thema's als de gewenste aanspreekvorm (je of u), het fijnste middel (online of offline) en andere onderwerpen die het testpanel belangrijk vindt, komen aan bod. Heb jij een duidelijke mening en wil je die met ons delen, meld je dan aan voor dit testpanel door een mail te sturen naar communicatie@gemeentestein.nl.

Of deel jouw huh?-belevenis met ons per mail

Heb je een huh?-momentje bij een van onze uitingen, dan horen we dat heel graag. Vind je die brief die je oma heeft ontvangen onbegrijpelijk? Of heb je zelf een brief gekregen waar je nekharen van overeind gaan staan? Stuur hem dan in! Dan kunnen wij deze verbeteren en meenemen in ons trainingsprogramma. Deel jouw huh?-moment met ons via communicatie@gemeentestein.nl.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten

Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl.