CO² verminderen doe je zo; warme truiendag en zet 'm op 60

Dinsdag 2 februari 2021

In het landelijk Klimaatakkoord van 2019 is vastgesteld dat we in 2030 de CO2 met 49% hebben teruggebracht (ten opzichte van 1990). En dat we in 2050 zelfs nagenoeg CO2-neutraal zijn. Een flinke opgave, maar alle kleine beetjes helpen! Hieronder vind je twee duurzame initiatieven, waarmee jij snel en makkelijk jouw CO2 verbruik kunt verlagen. Doe jij ook mee?

Warmetruiendag: vrijdag 5 februari 2021 

Elk jaar gaan we energieverspilling te lijf met de grootste klimaatactie van Nederland: Warmetruiendag. Op vrijdag 5 februari 2021 vieren we de alweer 15e Warmetruiendag!

Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan en bespaar 6% energie en CO2 per graad. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2! Doen we dat een heel stookseizoen lang, dan besparen we maar liefst 1 megaton CO2!

Kijk voor meer informatie op www.warmetruiendag.nl

Zet ‘m op 60!

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80 graden, maar werken efficiënter op 60 graden. Door de cv-ketel - het verwarmingswater, niet het drinkwater - binnen één minuut naar 60 graden terug te brengen, is tot wel 60 euro per jaar te besparen!

Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche.

Doe ook mee!

Wethouder Danny Hendrix en wethouder Natascha Wingelaar geven het goede voorbeeld en hebben hun cv-ketels al op 60 graden gezet. Doe jij ook mee met dit duurzame initiatief?

​ 

Op de website www.zetmop60.nl staat voor iedere cv-ketel een korte instructievideo, zodat iedereen het makkelijk zelf kan doen.

Nog meer verduurzamen?

Ben je benieuwd hoe je nog duurzamer kunt wonen? Vraag dan een gratis energiescan van Dubbel Duurzaam aan. Een energiecoach maakt een uitgebreide scan van jouw woning. En na afloop ontvang je een adviesrapport, met daarin advies over hoe jij je energieverbruik kunt verminderen en duurzame energie op kunt wekken. Deze scan kosten normaal 79 euro, maar worden nu gratis aangeboden door de gemeente Stein. Een scan kun je aanvragen via www.dubbel-duurzaam.nl.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93