Overige vergunningen voor inwoners en ondernemers

Nachtregister bijhouden- nachtregisterplicht

Voor de toeristenbelasting ben je verplicht om bij te houden wie bij jou overnacht. Dit kun je doen in een nachtverblijfregister.

Hier vind je een bestand dat je kunt gebruiken voor deze registratie (PDF, 77.3 kB). Je kunt ook gebruik maken van een eigen registratie zolang je dezelfde gegevens hierin opneemt.

Vergunning voor het seksbedrijf

Op basis van onze bestemmingsplannen is het uitgesloten om een seksbedrijf te beginnen.

Starten of uitbreiden van een bedrijf

Heb jij plannen om een bedrijf te starten of wil je gaan uitbreiden? Houd dan rekening met eventuele benodigde vergunningen en andere verplichtingen voor ondernemers. De bedrijvencontactfunctionaris van de gemeente helpt je op weg door je in contact te brengen met de medewerkers van de vereiste vakafdelingen.


Voor informatie over verplichtingen, vergunningen en vestigingseisen kun je terecht bij de Kamer van Koophandel (KvK).

Huisnummer wijziging, toekenning of onttrekking

Elk nieuw huis, mantelzorg of bedrijfspand krijgt van de gemeente een adres met huisnummer. Dit kan ook gelden voor stand- en ligplaatsen. Adressen worden geregistreerd in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Je kunt dus niet zomaar zelf een huisnummer wijzigen, toekennen, onttrekken of gebruiken zonder toestemming van de gemeente Stein.

Je dient contact op te nemen met de casemanager vergunningen van de gemeente Stein, afdeling Fysiek Domein, om te laten beoordelen welke wettelijke voorschriften voor jouw object van toepassing zijn. Uit de beoordeling zal blijken of er een aanvraag omgevingsvergunning of aanvraag huisnummerbesluit noodzakelijk is.


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.