Gehandicaptenparkeerplaats

Heb je een beperking en heb je geen eigen parkeerplaats? Dan kun je een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen bij de gemeente.

Een gehandicaptenparkeerplaats is een parkeerplaats voor mensen met een lichamelijke beperking. Andere bestuurders mogen hier niet parkeren. Je krijgt dan (indien mogelijk) een gereserveerde plaats in de buurt van je woning. De gehandicaptenparkeerplaats is alleen voor jouw auto.

De voorwaarden om in aanmerking tot komen voor een vergunning zijn in ieder geval:

  • Je hebt een gehandicaptenparkeerkaart.
  • Je bent in het bezit van een auto, brommobiel of gehandicaptenvoertuig.
  • Je hebt geen eigen parkeerplaats (bijvoorbeeld een oprit of garage).
  • Je hebt een blijvende loopbeperking.
  • Je bent medisch gekeurd.

Daarnaast toetst de verkeerskundige of de aanvraag niet leidt niet tot onveilige situaties of belemmering van het verkeer. Ook wordt er gekeken naar de goede bruikbaarheid van de weg, de parkeerdruk in de omgeving en de afstand tot een openbare parkeergelegenheid.

Proces

Dien jouw aanvraag telefonisch in via 046- 435 93 93, tijdens telefonische openingstijden van de gemeente. Je krijgt dan meteen uitleg over de wijze van afhandeling en de kosten. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@gemeentestein.nl waarin je aangeeft dat je een aanvraag voor een gehandicaptenparkeerplaats wilt doen. Wij nemen daarna contact met je op.

Gehandicaptenparkeerkaart

Wil je een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen? Kijk daarvoor op onze pagina gehandicaptenparkeerkaart.

Vragen?

Je kunt contact met ons opnemen via info@gemeentestein.nl of telefonisch via 046-435 93 93.


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.