Stemmen vanuit het buitenland

Kiezers die tijdelijk in het buitenland zijn, én in de gemeente Stein staan ingeschreven, kunnen aanvragen per brief te stemmen. Dat gaat via de gemeente Den Haag.

Stemmen en tijdelijk verblijf in het buitenland

Er zijn 2 mogelijkheden om te stemmen voor kiezers die tijdelijk in het buitenland zijn, bijvoorbeeld voor werk of studie.

  1. Je stemt via een schriftelijke volmacht. De aanvraag hiervoor (model L 8) verloopt via de gemeente Stein. Momenteel is dit nog niet mogelijk.
  2. Je stemt zelf per brief. Je moet een buitenlands postadres hebben. Je vraagt dit aan bij de gemeente Den Haag via: Tijdelijk in het buitenland tijdens de Europees Parlementsverkiezing - Den Haag. De volledige aanvraag, ondertekend en met kopie van het geldige Nederlandse identiteitsdocument, moet uiterlijk 9 mei 2024 ontvangen zijn.

Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.