Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dit kan verzorging zijn of hulp bij dagelijkse activiteiten. Gemeenten ondersteunen mantelzorgers bijvoorbeeld met (tijdelijke) overname van de zorg door een vrijwilliger of beroepskracht (respijtzorg).

Mantelzorgactiviteiten

Iedere maand worden diverse activiteiten voor mantelzorgers georganiseerd via het Steunpunt Mantelzorg Zuid. Activiteiten over een bepaald thema, om elkaar te ontmoeten of om even te ontspannen. Voor jonge mantelzorgers (tot 18 jaar) worden er aparte activiteiten georganiseerd.

Jonge mantelzorger: wat een geluk dat jij er bent!

Dat jij zorgt voor je broertje, zusje, vader, moeder of voor iemand anders, maakt jou een voorbeeld voor iedereen. Jouw hulp is erg waardevol voor ons en degene voor wie je zorgt.

Waar kunnen we jou blij mee maken? We zijn benieuwd hoe je het ervaart om voor een ander te zorgen en welke waardering jij in de toekomst graag ontvangt. Laat het ons weten en vul de korte vragenlijst in. Alvast bedankt voor je moeite.

Vragenlijst jonge mantelzorgers

Mantelzorgconsulente

Ben je op zoek naar informatie of heb je vragen over je persoonlijke mantelzorgsituatie? Dan kun je gratis en vrijblijvend contact opnemen met onze mantelzorgconsulente Katja Jeurissen. Dat kan door een mail te sturen naar k.jeurissen@mantelzorgzuid.nl of door te bellen naar 043-321 50 46.

Mag ik mij even voorstellenMantelzorgconsulente Katja Jeurissen

Hallo, ik ben Katja Jeurissen, en ik werk als mantelzorgconsulent in de gemeente Stein. Mijn werk is ontzettend boeiend en uitdagend. Ik zie dat de vraag naar mantelzorg toeneemt door de vergrijzing en de krapte op de arbeidsmarkt. Het is mijn passie om mantelzorgers de aandacht en ondersteuning te bieden die ze verdienen.

Ik geloof in de kracht van verbinding en samenwerking tussen formele en informele zorg. Daarom gebruik ik de '4 V's': Vinden, Versterken, Verlichten en Verbinden. Ik help mantelzorgers om elkaar te vinden, hun eigen kracht te versterken, overbelasting te voorkomen en de zorg met professionals te verbinden.

Mijn werkweek is afwisselend en inspirerend. Van huisbezoeken tot contactgroepen en trainingen voor mantelzorgers, ik sta altijd klaar om te ondersteunen en te luisteren. Als mantelzorger kun je bij mij terecht voor hulp en advies, dus aarzel niet om contact op te nemen.

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten en samen te werken aan een betere ondersteuning voor mantelzorgers in onze gemeente.

Registreren als mantelzorger

Inwoners die zorgen voor een ander kunnen zich laten registreren als mantelzorger. Wanneer je jezelf registreert, ontvang je maandelijks een nieuwsbrief van het steunpunt Mantelzorg Zuid met allerlei tips en handige links.

Om je te laten registreren neem je contact op met Katja Jeurissen via k.jeurissen@mantelzorgzuid.nl of bel naar 043-321 50 46. Zij zal persoonlijk met je kennismaken en eventuele vragen beantwoorden.

Wijkinformatiepunten

Heb je vragen over mantelzorg, wonen, welzijn en/of werk? Dan kun je terecht bij de wijkinformatiepunten in Elsloo, Stein en Urmond. Mantelzorgconsulente Katja Jeurissen is in Elsloo en Stein ook aanwezig tijdens de inloopspreekuren en helpt je dan aan de juiste informatie.

Mantelzorgwaardering

Gemeente Stein waardeert de inzet van mantelzorgers. Dankzij hun goede zorgen is het voor veel inwoners met een zorgvraag mogelijk om hun dagelijkse dingen te kunnen blijven doen.

Daarom zetten we jaarlijks rond de Dag van de Mantelzorg in november alle geregistreerde mantelzorgers van onze inwoners weer in het zonnetje. Heb je je vóór 1 november geregistreerd als mantelzorger bij Steunpunt Mantelzorg? Dan ontvang je rond de dag van de Mantelzorg een mantelzorgwaardering. Nieuw geregistreerde mantelzorgers (vanaf 1 november) ontvangen hun waardering eind december.

De enige voorwaarde om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering is een registratie als mantelzorger bij het Steunpunt Mantelzorg Zuid.


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.