Het Huis van de Toekomst is een voorbeeldwoning om inwoners te informeren én te enthousiasmeren over levensloopbestendig wonen en het verduurzamen van huur- en koopwoningen. Het is een initiatief van de gemeente Stein en Zaam Wonen. Dit doen zij samen met zorg- en energiecoaches van Stichting Dubbel Duurzaam.

foto van vitrine huis van de toekomst

Waarom?

Duurzaamheid raakt iedereen. Als we echt wat willen veranderen, moeten we dat sámen doen: overheid, bedrijfsleven en inwoners. De overheid stimuleert inwoners hierin door het aanbieden van bijvoorbeeld subsidies, leningen, informatie, gratis woningscans en door zelf het goede voorbeeld te geven. Vanuit dat oogpunt is het ‘Huis van de Toekomst’ geopend. Dit huis in Nieuwdorp is een initiatief van Woonstichting Zaam Wonen en de gemeente Stein.

Waar vind ik het Huis van de Toekomst?

De woning aan Crostolostraat 10 in Stein wordt momenteel omgetoverd tot Huis van de Toekomst. De binnenkant is inmiddels helemaal opgeknapt. Nu kunnen we dus aan de slag met de duurzame en levensloopbestendige inrichting! We verwachten dat je vanaf begin 2021 een bezoek kunt brengen aan het Huis van de Toekomst. Hou deze website in de gaten voor het laatste nieuws.

Vragen of meedenken?

Heb je vragen of wil je meedenken over het Huis van de Toekomst? Stuur dan een e-mail naar info@dubbel-duurzaam.nl of bel naar 041 - 266 78 23.

Veelgestelde vragen

Wanneer gaat het Huis van de Toekomst open?

Naar alle waarschijnlijkheid opent het Huis van de Toekomst begin 2021. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Waar is het Huis van de Toekomst?

Je vindt het Huis van de Toekomst in de Crostolostraat 10, 6171 PM in Stein (wijk Nieuwdorp).

Wat is het Huis van de Toekomst?

De gemeente Stein en Zaam Wonen gebruiken de woning om inwoners van de gemeente Stein te informeren én enthousiasmeren over het verduurzamen van hun woning. Dit doen zij samen met zorg- en energiecoaches van Stichting Dubbel Duurzaam.

Via Stichting Dubbel Duurzaam krijg je informatie over het energie zuinig én het levensloopbestendig maken van je woning.

Waarom is het Huis van de Toekomst opgezet?

Duurzaamheid raakt iedereen. Als we echt wat willen veranderen, moeten we dat sámen doen: overheid, bedrijfsleven en inwoners. De overheid stimuleert inwoners hierin door het aanbieden van bijvoorbeeld subsidies, leningen, informatie, gratis woningscans en door zelf het goede voorbeeld te geven. Vanuit dat oogpunt is het ‘Huis van de Toekomst’ opgezet. Dit huis in Nieuwdorp is een gezamenlijk initiatief van Woonstichting Zaam Wonen en de gemeente Stein.

Ik ben eigenaar van een koopwoning. Waarvoor kan ik terecht in het Huis van de Toekomst?

Je kunt terecht in het Huis van de Toekomst voor:

 • Vragen en advies over het verduurzamen van je woning, zoals onder andere::
  • Isolatiemaatregelen, zoals gevelisolatie, spouwmuurisolatie, HR++(+) glas, vloer- en bodemisolatie, dakisolatie
  • CV-installatie, hybride-cv-installatie,  warmtepomp, warmtenetten (zoals Het Groene Net)
  • Vloerverwarming en radiatoren
  • (mechanische)ventilatie, warmteterugwininstallaties (WTW)
  • Ledverlichting
  • Energielabels van apparaten in huis (bijvoorbeeld de koelkast en diepvries)
  • Waterinfiltratie in eigen tuin of dak
  • Zonnepanelen
  • Energiemonitoring (uitlezen slimme-meter)
 • Vragen en advies over het levensloopbestendig maken van je woning, zoals onder andere:
  • Inloopdouche
  • Leuningen en hulpbeugels
  • Traplift
  • Dorpel- en drempelhulpen
  • De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)
 • Informatie over subsidiemogelijkheden en financieringsopties vanuit de overheid
 • Meedenken over het verduurzamen van je woning, wijk en de gemeente
 • Een kijkje in een (deels) verduurzaamde én levensloopbestendige woning

Ik ben huurder van een woning/appartement. Waarvoor kan ik terecht in het Huis van de Toekomst?

Je kunt terecht in het Huis van de Toekomst voor onder andere:

 • Informatie hoe Zaam Wonen jouw woning kan isoleren (dak, gevels, kozijnen, kruipruimte
 • Informatie over de technische installaties die Zaam Wonen in je woning  kan realiseren (verwarmen, koelen, ventileren, stroomopwekking , elektrische apparaten; afkoppelen regenwater)
 • Een kijkje in een (deels) verduurzaamde woning
 • LED-verlichting
 • Energielabels van apparaten in huis (bijvoorbeeld de koelkast en diepvries)
 • Energiemonitoring (uitlezen slimme-meter)

Hoe gaat het Huis van de Toekomst eruit zien?

Het Huis van de Toekomst is en blijft een woning. Aan de buitenkant ga je niet veel zien. Binnen is de woning zo ingericht dat we met jou en andere bewoners in gesprek kunnen.
In de woning staan een aantal demo-opstellingen die laten zien hoe een woning kan worden verduurzaamd (zowel energetisch als levensloopgeschikt). Denk aan een isolatiematerialen, warmtepomp, een traplift en hulpbeugels.

Kan ik gewoon binnen lopen? Wat zijn de openingstijden van het Huis van de Toekomst?

Zodra het Huis van de Toekomst officieel haar deuren opent, is deze wekelijks geopend. Kijk op de website www.gemeentestein.nl/duurzaamheid voor de (aangepaste) openingstijden. Deze worden, zodra ze beschikbaar zijn, op deze website geplaatst. Tijdens de openingstijden kun je zonder afspraak binnenlopen. Op afspraak is ook mogelijk. Iedereen is welkom!

Hoe kan ik een afspraak inplannen?

Heb je een specifieke vraag en wil je graag een afspraak inplannen voor het bezoek aan het Huis van de Toekomst? Stuur dan een e-mail naar info@dubbel-duurzaam.nl onder vermelding van Afspraak Huis van de Toekomst. In het bericht geef je aan of je jouw woning huurt of hebt gekocht en waarover je graag meer informatie wilt ontvangen of wat je graag wilt bespreken/bekijken. Op die manier kunnen we je koppelen aan de juiste adviseur.

Wie gaat het Huis van de Toekomst bemannen?

Het Huis van de Toekomst wordt bemand door medewerkers van de gemeente Stein, medewerkers van Zaam Wonen en door adviseurs en energie- en zorgcoaches van Stichting Dubbel Duurzaam.

Waar gaan bezoekers parkeren?

Bezoekers van het Huis van de Toekomst worden verzocht om te parkeren in de nieuwe parkeervakken in de groenzone aan de Van der Marckstraat in Nieuwdorp.

Waar kan ik terecht met vragen, opmerkingen, klachten, suggesties en ideeën?

Je kunt ons telefonisch bereiken via 041 266 78 23 en per e-mail via info@dubbel-duurzaam.nl onder vermelding van “Huis van de Toekomst”.