Huis van de Toekomst 

Een energiezuinige én levensloopbestendige woning realiseren, hoe doe je dat? Kom een kijkje nemen in het Huis van de Toekomst, en laat je informeren.

Het Huis van de Toekomst is er om je te informeren én te enthousiasmeren over levensloopbestendig wonen en het verduurzamen van huur- en koopwoningen. Het is een initiatief van de gemeente Stein en Zaam Wonen. Dit doen zij samen met zorg- en energiecoaches van Stichting Dubbel Duurzaam.

foto van vitrine huis van de toekomst

Duurzaamheid raakt iedereen. Als we echt wat willen veranderen, moeten we dat sámen doen: overheid, bedrijfsleven en inwoners. De overheid stimuleert inwoners hierin door het aanbieden van bijvoorbeeld subsidies, leningen, informatie, gratis woningscans en door zelf het goede voorbeeld te geven. Vanuit dat oogpunt is het ‘Huis van de Toekomst’ geopend. Dit huis in Nieuwdorp is een initiatief van Woonstichting Zaam Wonen en de gemeente Stein.

Maak een afspraak en kom langs!

Je vindt het Huis van de Toekomst aan Crostolostraat 10 in Stein. Vanaf 13 september 2021 is het huis voor iedereen geopend. Maak een afspraak en kom langs! Stuur een mail naar info@dubbel-duurzaam.nl of bel 041-266 78 23.

Veelgestelde vragen

Wanneer gaat het Huis van de Toekomst open?

Het Huis van de Toekomst opent op 13 september 2021. 

Wat is het Huis van de Toekomst?

De gemeente Stein en Zaam Wonen gebruiken de woning om inwoners van de gemeente te informeren én enthousiasmeren over het verduurzamen van hun woning. Dit doen zij samen met zorg- en energiecoaches van Stichting Dubbel Duurzaam.

Via Stichting Dubbel Duurzaam krijg je informatie over het energie zuinig én het levensloopbestendig maken van je woning.

Waarom is het Huis van de Toekomst opgezet?

Duurzaamheid raakt iedereen. Als we echt wat willen veranderen, moeten we dat sámen doen: overheid, bedrijfsleven en inwoners. De overheid stimuleert inwoners hierin door het aanbieden van bijvoorbeeld subsidies, leningen, informatie, gratis woningscans en door zelf het goede voorbeeld te geven. Vanuit dat oogpunt is het ‘Huis van de Toekomst’ opgezet. Dit huis in Nieuwdorp is een gezamenlijk initiatief van Woonstichting Zaam Wonen en de gemeente Stein.

Wie kan er terecht in het Huis van de Toekomst?

Ben je eigenaar van een koopwoning of huur je een woning van Zaam Wonen? Dan kun je terecht in het Huis van de Toekomst.

Waarvoor kan ik terecht in het Huis van de Toekomst?

Je kunt terecht in het Huis van de Toekomst voor:

 • Vragen en advies over het verduurzamen van je woning, zoals;
  • Isolatiemaatregelen, zoals gevelisolatie, spouwmuurisolatie, HR++(+) glas, vloer- en bodemisolatie, dakisolatie
  • CV-installatie, hybride-cv-installatie,  warmtepomp, warmtenetten (zoals Het Groene Net)
  • Vloerverwarming en radiatoren
  • (mechanische)ventilatie, warmteterugwininstallaties (WTW)
  • Ledverlichting
  • Energielabels van apparaten in huis (bijvoorbeeld de koelkast en diepvries)
  • Waterinfiltratie in eigen tuin of dak
  • Zonnepanelen
  • Energiemonitoring (uitlezen slimme-meter)
 • Vragen en advies over het levensloopbestendig maken van je woning, zoals;
  • Inloopdouche
  • Leuningen en hulpbeugels
  • Traplift
  • Dorpel- en drempelhulpen
  • De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)
 • Informatie over subsidiemogelijkheden en financieringsopties vanuit de overheid.
 • Meedenken over het verduurzamen van je woning, wijk en de gemeente. 

Ik ben huurder van een woning/appartement. Waarvoor kan ik terecht in het Huis van de Toekomst?

Je kunt terecht in het Huis van de Toekomst voor vragen en advies over:

 • Hoe Zaam Wonen jouw woning kan isoleren (dak, gevels, kozijnen, kruipruimte
 • Over de technische installaties die Zaam Wonen in je woning  kan realiseren (verwarmen, koelen, ventileren, stroomopwekking , elektrische apparaten; afkoppelen regenwater)
 • LED-verlichting
 • Energielabels van apparaten in huis (bijvoorbeeld de koelkast en diepvries)
 • Energiemonitoring (uitlezen slimme-meter)

Hoe gaat het Huis van de Toekomst eruit zien?

Het Huis van de Toekomst is en blijft een woning. Aan de buitenkant ga je niet veel zien. Binnen is de woning zo ingericht dat we met jou en andere bewoners in gesprek kunnen. In de woning krijg je informatie en doe je inspiratie op over hoe je je woning kunt verduurzamen. Denk aan isolatiematerialen, een warmtepomp, een traplift en hulpbeugels.

Kan ik gewoon binnen lopen? Wat zijn de openingstijden van het Huis van de Toekomst?

Vanaf 13 september is het Huis van de Toekomst wekelijks geopend. Wilt u langskomen? Maak dan een afspraak. Stuur een mail naar info@dubbel-duurzaam.nl of bel 041-266 78 23.

Hoe kan ik een afspraak inplannen?

Heb je een specifieke vraag en wil je graag een afspraak inplannen voor het bezoek aan het Huis van de Toekomst? Stuur dan een e-mail naar info@dubbel-duurzaam.nl onder vermelding van Afspraak Huis van de Toekomst. In het bericht geef je aan of je jouw woning huurt of hebt gekocht en waarover je graag meer informatie wilt ontvangen of wat je graag wilt bespreken/bekijken. Op die manier kunnen we je koppelen aan de juiste adviseur.

Je kunt ook telefonisch een afspraak inplannen, bel naar 041-266 78 23.

Wie gaat het Huis van de Toekomst bemannen?

Het Huis van de Toekomst wordt bemand door medewerkers van de gemeente Stein, medewerkers van Zaam Wonen en door adviseurs en energie- en zorgcoaches van Stichting Dubbel Duurzaam.

Waar gaan bezoekers parkeren?

Bezoekers van het Huis van de Toekomst worden gevraagd om te parkeren in de nieuwe parkeervakken in de groenzone aan de Van der Marckstraat in Nieuwdorp.

Waar kan ik terecht met vragen, opmerkingen, klachten, suggesties en ideeën?

Je kunt ons telefonisch bereiken via 041 266 78 23 en per e-mail via info@dubbel-duurzaam.nl onder vermelding van “Huis van de Toekomst”.