WINNEN: 10 x boek ‘De Goede Bestuurder’

Maandag 13 mei 2024

Jaarlijks worden er tal van boeken gepubliceerd. Ook boeken die interessant zijn voor jou als bestuurder of vrijwilliger. Waar jouw vereniging of stichting baat bij kan hebben. Om jou en je organisatie te helpen, geven we gratis 10 exemplaren weg. Dit keer het boek ‘De Goede Bestuurder: dienstbaar en zorgzaam’.

Schrijf in en win

Wil jij kans maken op een exemplaar van dit boek? Laat dan uiterlijk 31 mei 2024 je gegevens achter op de inschrijfpagina.

Over het boek

  • Titel: De Goede Bestuurder: dienstbaar en zorgzaam
  • Auteur(s): Pieter Wijnsma
  • ISBN: 9789490463830

De vraag wat goed bestuur is en wat goede bestuurders zijn, is geen vraag naar methoden, technieken en de bijbehorende competenties. Het is een vraag naar waar dat besturen goed voor is en welke deugden dat vereist van bestuurders. Bestuurders dienen de instituties die zij besturen. Die instituties zijn ingesteld met het oog op hun bijdrage aan de samenleving. Deze kunnen ook slechts bestaan dankzij die samenleving en alle hulpbronnen die de samenleving hen ter beschikking stelt. Van bestuurders mag daarom verwacht worden dat zij zorgzaamheid betrachten ten aanzien van de samenleving en haar hulpbronnen. En dat ze er naar streven de bijdrage van de organisatie aan de samenleving te maximaliseren. Dat geldt evenzeer voor staatsinstellingen als voor not-for-profit organisaties en bedrijven. ‘Dienstbaar en zorgzaam’ zijn dus belangrijke kwalificaties van goede bestuurders. In het boek De Goede Bestuurder wordt onderzocht wat dat betekent voor de praktijk van het besturen.

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93