Verantwoord en met plezier besturen dankzij de Code Goed Sportbestuur

Maandag 5 februari 2024

Deze Code biedt de principes en richtlijnen van goed sportbestuur. Dit draagt bij aan bekwaam besturen én het helpt om misstanden te voorkomen. Werk hiermee aan een sterk, integer en bewust bestuur met een heldere koers. Deze training is gratis en online te volgen op een zelf te bepalen moment.

Code Goed Sportbestuur

De in 2023 herziene Code Goed Sportbestuur is een leidraad voor het besturen van een sportclub. De code biedt praktische richtlijnen voor goed sportbestuur. Dit draagt bij aan een sportklimaat waarin iedereen zich welkom voelt en met plezier kan sporten. Ook helpt de code om proactief na te denken over onveilige en oneerlijke situaties die kunnen voorkomen op een sportclub en hoe je daar als bestuur mee om kunt gaan. De code draait om vier belangrijke principes: verantwoordelijkheid, democratie, maatschappij en transparantie.

E-learning

Het volgen van de e-learning Code Goed Sportbestuur duurt gemiddeld één tot twee uur. De e-learning bestaat uit vijf onderdelen: (1) een zelfscan, (2) uitleg over de Code Goed Sportbestuur, (3) toepassing van de vier principes, (4) aan de slag en (5) een toolbox. Het afronden van de e-learning hoeft niet in één keer, het is mogelijk om vaker terug te keren en de vijf onderdelen los van elkaar te doen. De e-learning bevat video's, best practices en oefeningen in de vorm van dilemma's. Om de e-learning te starten, ga je naar de online omgeving Flowsparks via bovenstaande link. Daar kan een account worden aangemaakt om in de leeromgeving te komen en de e-learning te starten.

Contact

Volgen jullie de training liever fysiek en met het hele bestuur? Neem dan contact op met verenigingsadviseur Frank van den Boomen voor de mogelijkheden via frank.vandenboomen@gemeentestein.nl

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten