Pak je vrijwilligerstekort aan dankzij de training Vrijwilligersmanagement

Maandag 5 februari 2024

Goed vrijwilligersmanagement vormt de sleutel tot betrokken, actieve leden en een krachtige vrijwilligersorganisatie. De e-learning vrijwilligersmanagement biedt praktische handvatten om een georganiseerd en enthousiast vrijwilligersteam te creëren. Deelnemers krijgen inzicht in wat huidige en potentiële vrijwilligers motiveert. Deze training is gratis en online te volgen op een moment naar keuze.

Vrijwilligersmanagement

Goed vrijwilligersmanagement draagt bij aan betrokken, actieve leden en een sterke vrijwilligersorganisatie binnen de club. In deze training wordt de huidige stand van zaken omtrent vrijwilligersmanagement geanalyseerd en mogelijke verbeterpunten aangedragen. Deelnemers krijgen een nieuwe kijk op taken en functies die cruciaal zijn voor het soepel laten draaien van de vereniging.

E-learning

Je kunt zelf bekijken welke onderdelen van de e-learning Vrijwilligersmanagement interessant zijn voor jouw club. Elk onderdeel duurt ongeveer één uur. Het afronden van de e-learning hoeft niet in één keer; het is mogelijk om vaker terug te keren om verschillende onderdelen van de e-learning te doen. De e-learning start met een zelfscan van de club, gevolgd door drie onderdelen: (1) vrijwilligers in kaart gebracht, (2) mensen in beeld en (3) vrijwilligersmanagement verankeren. Elk onderdeel wordt geïntroduceerd met een video, een interactieve oefening en een handige invultool. Om de e-learning te starten, ga je naar de online omgeving Flowsparks via bovenstaande link. Daar kan een account worden aangemaakt om in de leeromgeving te komen en te e-learning te starten.

Contact

Volgen jullie de training liever fysiek en met het hele bestuur? Neem dan contact op met verenigingsadviseur Frank van den Boomen voor de mogelijkheden via frank.vandenboomen@gemeentestein.nl

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten