Meld je aan voor de gratis workshops van Rabo ClubSupport

Donderdag 12 oktober 2023

Veel sport- en cultuurverenigingen kampen met vergelijkbare uitdagingen. Tussen 13 en 23 november organiseert Rabo ClubSupport daarom 34 workshops. Deze zijn gratis en online te volgen, en gaan over actuele thema’s als vrijwilligersmanagement, ledenbinding, sponsorbeleid en verduurzaming. Wacht niet te lang, maar maak je keuze en schrijf je snel in!

Hieronder een overzicht van de thema’s, met daarbij een korte uitleg over de inhoud. De meeste workshops worden meermaals aangeboden en kun je volgen om een moment naar keuze.

Voor meer informatie en inschrijven ga je naar de website van Rabo ClubSupport.

Workshops

Vrijwilligersmanagement (5x)

Leer aan welke knoppen je kunt draaien om genoeg vrijwilligers te vinden, te houden én te zorgen dat ze plezier hebben in wat ze doen.

Ledenbinding (4x)

Leer wat je kunt doen om leden aan je club te binden en de betrokkenheid te vergroten. Wat is ‘het cadeau’ dat je als club te bieden hebt?

Ledenbinding: behoud 12-18-jarigen (3x)

Leer wat je kunt doen om leden – specifiek jongeren tussen 12 en 18 jaar – aan je club te binden en de betrokkenheid te vergroten. Wat is ‘het cadeau’ dat je als club te bieden hebt?

Geld genereren (5x)

Leer hoe je met minder moeite meer inkomsten kunt genereren. En wat betekent ‘slimme sponsoring’ of crowdfunding voor jouw club?

Presteren met communiceren (4x)

Leer hoe je communicatie op een effectieve manier kunt inzetten. Hoe maak je je club met behulp van communicatie zichtbaarder? En welke middelen kun je daarvoor gebruiken?

Jouw club klaar voor de toekomst? (3x)

We stomen je club klaar voor een gezonde toekomst. Hierbij staat een aantal belangrijke onderdelen binnen jouw club centraal. Heb jij bijvoorbeeld al eens nagedacht over jouw visie op de gouden driehoek?

Duurzame accommodatie (2x)

Leer waar de mogelijkheden liggen op het verduurzamen van jouw accommodatie. Er zijn tal van mogelijkheden, maar hoe kies je het juiste voor jouw accommodatie?

Gezonde club (1x)

Leer hoe je als club een prettige omgeving creëert op het gebied van voeding, roken en alcohol. Hoe pak je dit als club samen aan, hoe ga je om met eventuele weerstand en wat levert het je op?

Modern besturen (4x)

Leer hoe je samen met jouw collega-bestuurders invulling kunt geven aan het versterken van jullie eigen bestuur. Want: staan jullie als bestuur wel eens stil bij de veranderde omgeving, bij kansen of bedreigingen voor je club?

Sociale veiligheid op de club (1x)

Leer hoe je als club jouw leden een veilig gevoel kunt geven. Hoe kan jouw club invulling geven aan een actief beleid op het gebied van sociale veiligheid?

Inclusie: Aangepast sporten (2x)

Reflecteer op de huidige situatie op de club en ga na wat er nodig is om een inclusieve omgeving – waar mensen met een beperking zich welkom voelen om te komen sporten of bewegen – te faciliteren.

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93