Koningsspelen 2022: laat kinderen kennis maken met jouw club

Dinsdag 8 maart 2022

Op vrijdag 22 april vinden de Koningsspelen plaats: een sportief Oranjefeest voor alle kinderen. Scholen bepalen zelf hoe ze dit vormgeven, maar als sportaanbieder kun je hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Dit doe je niet alleen voor de scholen en kinderen, maar ook voor jezelf. Het is namelijk een kans om je sport en club te promoten, en hier nieuwe leden aan over te houden.

Koningsspelen

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waaraan gemiddeld 1,2 miljoen kinderen van 6.000 basisscholen meedoen. De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag. In 2022 vinden de Koningsspelen plaats op vrijdag 22 april. De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt. Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven.

Koningsmatch

Scholen en sportaanbieders worden uitgedaagd om ‘Koningsmatches’ te sluiten. Een Koningsmatch is een samenwerking tussen een basisschool en een sportaanbieder, met als doel het gezamenlijk organiseren van het sportieve gedeelte van de Koningsspelen.
De sportaanbieder kan dit doen door het organiseren van sportactiviteiten voor de kinderen, het beschikbaar stellen van de accommodatie, het geven van een clinic of het leveren van vrijwilligers.
Om dit te faciliteren is een online platform ontwikkeld waar basisscholen en sportorganisaties op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen en waar aanbod en vraag bij elkaar komen.

Voor sportaanbieders

Wil je als vereniging of sportaanbieder jouw hulp aanbieden bij de organisatie van de Koningsspelen 2022? De vorm en inhoud kun je in overleg met de school bepalen.

Een Koningsmatch levert ook voor jou als vereniging voordelen op, want naast blije gezichten...

  • komen kinderen in contact met jouw sport en/of jouw vereniging;
  • werf je misschien wel nieuwe leden;
  • ontstaan er waardevolle verbindingen tussen scholen en sportaanbieders.


Wil jij als sportaanbieder scholen helpen bij het organiseren van het sportieve gedeelte van de Koningsspelen? Zo werkt het:

  • Neem een kijkje op www.koningsspelen.nl/organisatie/sportverenigingen;
  • Geef op het Koningsmatch Platform aan dat je graag één of meerdere scholen wilt helpen;
  • Laat weten wat je te bieden hebt;
  • Deelnemende scholen in de buurt kunnen nu zien wat jullie voor hen kunnen betekenen;
  • Is de school geïnteresseerd? Dan nemen ze contact met je op en kunnen jullie er samen een geweldige dag van maken.

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op via info@koningsspelen.nl of 06-23468191.

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93