Bezoeker (sport)kantine is klaar met alleen maar snoep en snacks

Dinsdag 8 maart 2022

Recent onderzoek toont aan dat 77% van de kantine bezoekers het (heel) belangrijk vindt dat er gezondere voeding voor kinderen aanwezig is. 60% vindt dat sportlocaties meer zouden moeten doen om gezondere keuzes aan te bieden. Hoe is het gesteld met het voedingsaanbod in jouw kantine? Bekijk de resultaten van het onderzoek en kijk wat jij hier als vereniging aan kunt doen.

JOGG heeft onlangs onderzoek laten doen onder ruim 1.000 bezoekers van (sport)kantines. Een groot aandeel van hen geeft aan het belangrijk te vinden dat de menukaart ook gezonde opties bevat. Zo’n 77% vindt dit belangrijk voor zijn/haar (klein)kinderen, zo’n 70% voor zichzelf. Ruim één op de vijf neemt bovendien eigen eten mee, omdat de kantine geen gezonde opties bevat. In de Factsheet Gezonder voedingsaanbod sportkantines vind je alle resultaten van het onderzoek. Hieruit blijkt dat er dus zeker behoefte is aan gezond voedingsaanbod in kantines.

Kansen voor verenigingen

Voor veel sportkantines biedt dit kansen. Niet door het pilsje of de bitterbal te weren, maar door daarnaast een gezond alternatief te bieden. Dit kan er namelijk voor zorgen dat ook de bezoeker die nu naar huis gaat of zelf eten mee neemt, uitgaven doet en langer blijft hangen. Dit kan dus de sfeer én de clubkas ten goede komen.

Gratis advies en ondersteuning

Wanneer je aan de slag wilt met dit thema, sta je er overigens niet alleen voor. Team:Fit biedt volop inspiratie en handvatten, en Team:Fit coach Marlou Eggen staat klaar om jullie hierbij te helpen. Meer hierover, lees je in het eerder geplaatste artikel over Team:Fit.

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93