Gratis je kennis bijspijkeren tijdens de online workshopweek

Donderdag 2 december 2021

In december ben je weer welkom bij de KNHM foundation online workshopweek! Wil jij je kennis bijspijkeren over het maken van een plan van aanpak, het pitchen van jouw idee of het maken van filmpjes of flyers? Of wil je jezelf laten inspireren door veelbelovende buurtaanpakken? Neem dan tussen 13 en 16 december deel aan de online workshops.

Plan van aanpak

 • Maandag 13 december, 19.30-21.00uur 
 • Als initiatiefnemer ontkom je niet aan het schrijven van een plan van aanpak. Gemeente en fondsen, maar ook je directe omgeving wil graag weten wat je gaat doen. Maar wat zet je in een plan van aanpak? Je ontdekt het in deze interactieve workshop, vol met tips voor belangrijke onderdelen van je plan

Pitchen

 • Dinsdag 14 december, 19.30-21.00uur 
 • Hoe verkoop je jouw initiatief? Hoe vertel je jouw unieke verhaal? Welke technieken kun je inzetten om jouw burgerinitiatief op te laten vallen en mensen erbij te betrekken? Je leert het allemaal in deze workshop.

Huren: rechten en contracten

 • Dinsdag 14 december, 19.30-21.00uur
 • Veel initiatieven hebben een huurcontract. Maar wat staat er eigenlijk in? Zijn de voorwaarden wel goed? En wat is eigenlijk normaal? Hoe ga ik in gesprek met mijn verhuurder als ik het anders wil? Kan mijn verhuurder het pand zomaar verkopen? Juristen Kristel Verkleij en Lotte Blum van Dirkzwager geven een introductie in het huurrecht voor bewonersinitiatieven en de vragen die er leven bij bewonersinitiatieven. Ook is er voldoende ruimte voor jouw vragen.

Het Brein Festijn

 • Woensdag 15 december, 13.00-16.00uur
 • Laat je inspireren of werk mee aan de veelbelovende buurtaanpakken van zes initiatieven. Maak kennis met initiatieven als Samen omlopen, Buurtmaaltijden, Kunstpost of Buurtbaanbureau. Wellicht biedt dit inspiratie voor jullie eigen vereniging.

Flyer of folder maken

 • Woensdag 15 december, 19.30-21.00uur
 • Een mooie flyer of poster kan heel veel doen voor de zichtbaarheid van je initiatief of evenement. En eentje zelf maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! In deze praktische workshop gaan we daarmee aan de slag in een makkelijk online programma (Canva). Daarnaast krijg je ook tips hoe je kan zorgen dat jouw flyer de aandacht trekt en hoe je hem drukklaar kunt maken. Je hebt geen ontwerpvaardigheden nodig om deel te nemen aan de workshop.

Filmpje maken

 • Donderdag 16 december, 19.30-21.00uur
 • Een filmpje van je initiatief, hoe leuk is dat?! Maar waar moet je op letten? Hoe ga je te werk? Wat voor soort beelden heb je nodig? In deze praktische workshop leer je hoe je op een simpele manier een mooi filmpje maakt met je telefoon of tablet.

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93