Even voorstellen: nieuwe beleidsmedewerker kunst, cultuur & subsidies

Maandag 29 november 2021

Op 1 november 2021 is Cynthia Smeets bij de gemeente Stein begonnen in de rol van de beleidsmedewerker kunst, cultuur en subsidies. Ze heeft een achtergrond in sociale innovatie en burgerparticipatie en heeft voor meerdere overheden gewerkt in andere rollen. Graag stelt ze zich via deze weg aan je voor.

Wie is Cynthia?

‘Ik ben 31 jaar en woon momenteel in Maastricht met mijn vriend. In mijn vrije tijd wandel ik graag, bezoek festivals en loop hard. Ik ben al vanaf jonge leeftijd gek op cultuur. Dat kan ook niet anders als geboren en getogen Heerlense. Ik ben ervan overtuigd dat kunst en cultuur een krachtig middel zijn om jezelf te ontwikkelen en de identiteit van een gemeente zichtbaar te maken. Een goed voorbeeld daarvan vind ik de mural van Roy Wagemans, waar het verleden en heden met elkaar worden verbonden in de openbare ruimte.’

Waar houdt jouw werk precies in?

‘Als beleidsmedewerker kunst, cultuur en subsidies probeer ik een zo goed mogelijk beeld te krijgen van al het aanbod in onze gemeente, zodat we beleid kunnen ontwikkelen dat past bij de toekomst van deze beleidsterreinen en de wensen en behoefte van inwoners en organisaties. Zo kunnen we inwoners en organisaties nog beter ondersteunen en faciliteren en geloof dat dat alleen kan als je goed samenwerkt.’

Wat staat er op de planning?

‘In 2022 gaan we volop aan de slag om een kunst en cultuurbeleid te ontwikkelen dat Stein richting geeft en wordt een start gemaakt met de herijking van het subsidiebeleid. Ik sta open voor een kennismaking met organisaties die vragen hebben op het gebied van kunst en cultuur, daarom organiseer ik iedere vrijdagochtend van 09.00 tot 11.00 uur een (digitaal) inloopmoment. Wil je daarop inschrijven? Dan kun je een mail sturen aan cynthia.smeets@gemeentestein.nl.’

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93